Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2011, 15:40 Суспільство
Одеські автоінспектори встановлюють пости на залізничних переїздах
Одеські автоінспектори встановлюють пости на залізничних переїздах

Автоінспектори виставляють пости й попередження на залізничних переїздах. Ловлять відчайдухів, що поспішають проскочити залізничне полотно на червоний сигнал світлофора. Особливості переїзду по-одеськи - в сюжеті Оксани Піднебесної.

Цю аварію зафіксувала вулична камера спостереження. Фура на переїзді станції Застави зупинилася на колії. За кілька секунд вантажівку зніс локомотив. Удар припав на кузов - це й врятувало життя водієві.

Олексій Іванович, водій фури:

- Переезжал переезд, не создавал помеху, впереди - остановившаяся машина, я остановился на переезде, отчего произошло столкновение.

- Вы видели поезд?

- Когда переезжал переезд, нет. Сигнализации не было. Когда я остановился, когда машина мне помешала, тогда я услышал сигнализацию, хотел сдать обратно, но при гололеде не смог.

Сьогодні біля аварійно небезпечних переїздів чергують одеські даївці. Зранку в годину пік на вулиці Хімічній завжди вишиковується ціла колона авт. Частенько нетерплячі "хитруни" намагаються об'їхати ряд машин перед шлагбаумом.

Любов Орестівна, чергова на переїзді:

- Очень часто нарушают, не обращая внимания ни на что: ни на красный светофор, ни на закрытый шлагбаум, ни на что не обращают внимание водители.

Нерідко грубо порушують правила й самі правоохоронці, - розповідають чергові переїзду. Крім того, кажуть, закон неписаний для водіїв-високопосадовців і для авт швидкої допомоги. Ті на жодні сигнали не зважають.

Марія Богданівна, чергова на переїзді:

- Шлагбаум закрытый, проезжают в форме, удостоверения показывают, что они милиция, нарушают.

Мало хто з водіїв знає, що за дотриманням правил руху на переїздах пильно стежать. Чергові можуть повідомити про порушників відповідні служби.

Артем Кравець, інспектор взводу ДАІ м. Одеси:

- Работники ЖД-переездов, которые несут дежурство, они являются ответственным лицом за проезд, несут дежурство. В случае отсутствия работников милиции они записывают номера. Естественно, у них есть номера дежурной части ГАИ города, ГАИ области, дежурной части УВД города.

І якщо порушникові не вдасться сховатися від пильності чергових, відповідатиме за створення аварійної ситуації. "Світить" за це не тільки штраф, а й позбавлення прав на термін від року до двох.