Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2011, 15:06 Суспільство
У Києві чоловік намагався накласти на на себе руки через неоплачений автокредит
У Києві чоловік намагався накласти на на себе руки через неоплачений автокредит

Через кредитне авто у Києві чоловік намагався накласти на себе руки. Він не знав, як розрахуватися за машину, якою, до того ж, днями потрапив у ДТП.

Неподалік будинку стоїть розтрощене авто. Саме воно і спричинило всі негаразди 38-річного киянина. Днями він потрапив в аварію, й дорога машина перетворилася на купу брухту.

Сусід:

- Был День рождения у него, получилась у него какая-то непонятка, он выскочил из дому, взял машину и поехал, поехал уже в состоянии никакой, и попал где-то, врезался в дерево, в забор. Милиция забрала его, потом жена приехала эвакуатором забрала машину.

За це авто чоловік погашав позику, тож після ДТП його проблеми подвоїлись.

Сусід:

- Там, в принципе, еще может быть, что у него кредит висит за эту машину, он кредит брал 12 тысяч долларов под эту машину.

Саме аварія, ймовірно, і стала останньою краплею, що змусила батька двох дітей вистрілити собі в голову.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Взяв кредит на купівлю авто "Мітсубісі Аутлендер", певний час сплачував цей кредит, потім помер його батько, він почав зловживати алкогольними напоями, втратив роботу, не зміг сплачувати цей кредит, і, можливо, усі ці обставини призвели до того, що він скоїв спробу вчинення суїциду.

Зараз чоловік у лікарні. У його квартирі правоохоронці знайшли самопала, яким бідолаха хотів укоротити собі віку.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Нам відомо, що він спробував вчинити суїцид шляхом пострілу із саморобного пристрою, зробленого із ракетниці та патрону 5 і 6 мм.

Самогубство через кредит в Україні - не рідкість. Торік у Дніпропетровську через борги перед банком наклало на себе руки подружжя. Чоловік та жінка написали передсмертні записки рідним і застрелились.

Микола Пономаренко, заступник керівника Криничанського РВ міліції:

- Они приняли обоюдное решение уйти из этой жизни. Причиной этого стало тяжелое материальное положение.

Суїцидом намагалася позбутися всіх своїх фінансових проблем і шістдесятирічна селянка на Чернігівщині. Вона стрибнула у криницю. Жінка взяла позику на газифікацію оселі, а повернути не змогла.

Психологи кажуть: якщо людина потрапила у складну ситуацію, головне - не кидати її саму. Адже самогубству можна запобігти: варто лише вчасно вислухати бідолаху й запропонувати допомогу.

Аліна Фірсель, психолог:

- Не говорить ему: "Вот, посмотри, жизнь прекрасна, у тебя все есть, живи и радуйся, тебе могут только позавидовать". Вот эти слова не то, что человек хочет слышать. Скорее, в этой ситуации важно присутствие близких.

Більшість людей зважується на самогубство, коли гадає, що чекати на допомогу вже нізвідки.