Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2011, 12:26 Суспільство
Мешканцям столичної 4-поверхівки досі не виплатили компенсацію після вибуху
Мешканцям столичної 4-поверхівки досі не виплатили компенсацію після вибуху

Після вибуху газу у столичному чотириповерховому будинку на вулиці Рогозівській минуло трохи більше двох місяців. Тоді мешканців усіх під'їздів тимчасово розселили в гуртожитки й комуналки. Людям обіцяли згодом відремонтувати зруйновані квартири та виплатити компенсації. Що змінилося за цей час, з'ясовували наші кореспонденти.

Сьогодні вхід до під'їзду, де вибухнув газ, як і два місці тому, огороджено. Під будинком правоохоронці у приватному авті - стережуть будинок від мародерів. Усередині порожньо - люди мешкають лише у двох квартирах. Переселятися вони відмовились.

Катерина Бичковська, постраждала:

- Как мы могли? Там комнаты очень маленькие, санитарные - это ужаснейшие, и там и грибы, и плесень, и что там только нету. Потом хотели нам 12 м гостинка. Шесть человек - как мы там можем поместиться?

У квартирі немає стіни. Отвір, через який можна потрапити до сусіднього під’їзду, забарикадували як могли - двері забили цвяхами, підперли старою праскою та сокирою. Якби не собака, жити було б страшніше, адже тиждень тому хтось украв із кімнати ноутбука.

Катерина Бичковська, постраждала:

- Иди сюда, ко мне. Это наша защитница. Если вдруг слышим кого-то, то она сразу бежит к дверям, шерсть дыбом, и все. Прыгнет на дверь - значит, знаем, что там уже чужой есть в средине…

Зруйнованого будинку ще не ремонтували. Районна влада пояснює: спочатку треба владнати чимало паперових справ.

Сергій Кравченко, перший заступник голови Дніпровської РДА:

- Планується таким чином, щоб в червні місяці мають розпочати роботи по відновленню цього будинку з тим розрахунком, щоб до кінця цього року люди повернулися в своє житло.

Компенсації ж влада обіцяла виплатити ще в січні, проте жодних грошей люди не бачили.

Катерина Бичковська, постраждала:

- Нам еще никому и рубля не дали. Ни за что, никакой компенсации.

У райдержадміністрації визнають: з грішми справді затримка. По три тисячі гривень постраждалим мають видати вже невдовзі. Мовляв, справу гальмує Київрада - немає якогось важливого підпису. Втраченого ж майна людям не компенсують. Тож, окрім обіцянок і обідраних кімнат, у гуртожитках родини так нічого й не одержали.