Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2011, 11:35 Суспільство
Віденський інститут пластичної хірургії відкриває філію в Києві
Віденський інститут пластичної хірургії відкриває філію в Києві

Українцям для складних пластичних операцій відтепер не потрібно їхати за кордон. Європа їде до нас. Віденський інститут пластичної хірургії відкрив у Києві філію.

Чотирнадцятирічний Володимир на лікарняне ліжко потрапив через пустощі. Із хлопцями він поліз фотографуватися на вагона. Доторкнувся до електродуги.

Володимир, постраждалий:

- По дурости полез на вагон. Поднял руку. Притяжение, по дуге ударило током. Вот такие ожоги теперь. Вспышка, начал целый сразу гореть.

Тепер хлопця довго лікуватимуть. Від опіків залишаться великі рубці. Раніше, аби їх позбутися, чи, скажімо, знищити сліди поранень, укусів, подолати наслідки онкозахворювань, потрібно було їхати за кордон. Тепер такі операції робитимуть у Києві - у столиці працюватимуть австрійські хірурги.

Артур Ворсег, директор Віденського інституту пластичної хірургії:

- У Відні ми оперували чимало українців і росіян. Лікування в Австрії вкрай дороге, до того ж, люди витрачають гроші на візи, перельоти, готелі, перекладачів. Тепер ті самі послуги вони матимуть у Києві, і значно дешевші. Ми робитимемо операції з пластичної, естетичної та реконструктивної хірургії.

Австрійці оперуватимуть в Україні протягом найближчих п’яти-семи років. Паралельно навчатимуть тутешніх колег, адже такі операції складні й високотехнологічні. Базуватиметься філія в одній зі столичних клінік, яка закупила для цього все потрібне обладнання.

Михайло Радуцький, президент медичної клініки:

- Сюда не должны приезжать стажеры, ординаторы. Это будет профессор, врачи, которые имеют большой опыт. Вот профессор в пластической хирургии с 1988 года, в день делает около 10 операций. И это было наше условие, что здесь работают врачи только первой величины.

Штефан Гернер, професор Віденського інституту пластичної хірургії:

- Клініку обладнано за останнім словом техніки. Наша мета - стати найліпшими у Східній Європі.

Почнуть оперувати закордонні фахівці вже найближчим часом.