Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2011, 14:18 Суспільство
Судові виконавці вигнали жителя гуртожитку Вадима Єсауленко на вулицю
Судові виконавці вигнали жителя гуртожитку Вадима Єсауленко на вулицю

Майже три роки боровся за маленьку кімнатку в столичному гуртожитку Вадим Єсауленко. Звертався до всіх інстанцій, але марно. Як просто в Україні можно опинитися просто неба - на власні очі бачили наші кореспонденти.

10-та ранку, вулиця Баренбойма, 13. Це не кадри з бойовика. Це судові виконавці намагаються виселити мешканця гуртожитку. У їхньому авангарді десяток натренованих бійців.

Володимир, юрист ВАТ "Мостобуд":

- Це охорона ВАТ "Мостобуд".

- Навіщо вони тут?

- Будь-ласка, без коментарів. Звертайтеся до нашого прес-секретаря, він вам все роз’яснить!

Юрій Ноєвий, волонтер:

- Змушені іти на отакі акції, коли на нас нападають братки, яких охороняє лейтенант міліції. Я, кандидат політичних наук, маю приходити сюди, щоб з цими паскудами боротися, а не займатися наукою.

До того судові виконавці приходили до Вадима Єсауленка тричі - не вийшло. Чоловік пояснює: виселяти на вулицю без надання іншого помешкання не мають права. У міністерстві юстиції йому чітко пояснили: усі виконавчі провадження на Баренбойма зупинили. До того ж, діє указ президента про мораторій на виселення з гуртожитків.

Вадим Єсауленко, постраждалий:

- Начальник департаменту державної виконавчої служби України Стаднік розіслав по всім виконавчим службам країни наказ не виселяти мешканців з гуртожитків до законодавчого врегулювання права цих мешканців на приватизацію житла. Згідно закону про виконавчу службу, термін на виконання рішення суду даної категорії 3 роки. Навіть якщо судовий виконавець має якійсь документи, вони протирічать закону про виконавчу службу.

У судового виконавця власні аргументи.

Богдан Ротань, державний виконавець:

- Если есть решение Верховного суда выселять из этой квартиры, вы думаете, что мы пришли сюда без документов, без ничего?!

З гуртожитків, які належать Мостобудові, мешканців виселяють постійно. Чимало людей, зокрема, жінка з маленькою дитиною, вже опинилися на вулиці. Єсауленко чинить шалений опір. Він каже, ці споруди хочуть знести, а на їхньому місці побудувати великий офісно-розважальний центр. Місце-то ласе - промзона на березі Дніпра.

Відчувши опір, державні виконавці склали протокол про неможливість виконання судового рішення й поїхали. Та коли телевізійники та гурт активістів пішли геть, чиновники повернулися - вже за підтримки кількох десятків міліціянтів. Зламані двері, зібрані речі. На одного безхатченка у столиці побільшало. Вадима Єсауленка виселили. Правди він так і не домігся.