Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2011, 13:34 Суспільство
У Криму відбулися навчання з ліквідації наслідків землетрусу
У Криму відбулися навчання з ліквідації наслідків землетрусу

А у Криму рятувальники вдало евакуювали людей і ліквідували пожежу, що виникла внаслідок потужного землетрусу. Така легенда навчань, які провели на залізничному вокзалі Сімферополя.

Кримські сейсмологи заспокоюють: такого руйнівного землетрусу, як у Японії, на півострові не буде. Утім, готовим до катаклізмів треба бути завжди.

Андрій Ватолин, заступник керівника ГУ МНС України в АР Крим:

- По легенде произошло землетрясение до 5 баллов. Есть небольшие обрушения, возник пожар в здании вокзала.

Усі служби, що брали участь у навчаннях, діяли злагоджено. Рятувальники гасили пожежу й виносили постраждалих, медики надавали травмованим допомогу, міліція пильнувала громадського ладу.

Юрій Завгородній, співробітник пожежної частини №15 м. Сімферополя:

- Моя задача состоит в том, что я привожу личный состав к месту тушения и подаю огнетушащие средства.

Щойно рятувальники впоралися з вогнем на вокзалі, надійшло повідомлення: через підземні поштовхи на коліях перекинулася цистерна з хлором, є загроза хімічного зараження.

Олексій Фрідман, керівник сектору ГУ МНС України в АР Крим:

- Хлор - это опасное химическое вещество. Главная опасность представляет то, что он поражает органы дыхания. При высоких концентрациях наступает немедленная смерть.

Хіміки МНС залили хлор водою і винесли з небезпечної зони постраждалого. Потім залізничники за допомоги спеціального потяга підняли цистерну, що впала. Навчання відбувалися в умовах, наближених до реальних. На вокзалі про них заздалегідь не попереджали. Поїзди вирушали і прибували за розкладом.

Андрій Ватолин, заступник керівника ГУ МНС України в АР Крим:

- Личный состав справился на оценку "хорошо".