Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2011, 12:43 Суспільство
Поблизу Луцька невідомо звідки з'явився ручний ведмідь
Поблизу Луцька невідомо звідки з'явився ручний ведмідь

Переполох місцевого масштабу. Поблизу Луцька ходить бурий ведмідь. Шкоди не завдає, а ось селян лякає. Де він узявся й чого прийшов до людей - невідомо.

Першим непроханого гостя побачив пенсіонер. Чоловік уранці пішов до криниці і оторопів. Лише за 20 метрів від нього стояв звір. Переляканий селянин якось дістався АЗС, і звідти зателефонував правоохоронцям. Ведмідь подався за ним. Та на заправці клишоногий довго не пробув. Позаглядав у вікно до оператора, кілька разів пошкрябав двері і почалапав на дорогу.

Максим, свідок:

- Ми проїжджали по дорозі, їхали на Ковель, зупинились, бо стояло багато машин, побачили ведмедя. Почали фотографувати, а він почав за собакою бігти. Побіг на заправку. Познімали його, годували з рук.

Охочих фільмувати клишоногого, що блукав магістраллю, виявилося чимало. Зупинялися автівки, рейсові автобуси. На людей тварина не кидалася, навпаки - лащилася.

Максим, свідок:

- Він нічого не робить. Агресії ніякої. Стоїть спокійне ведмежа. Хоче гуляти.

Та коли приїхали міліціянти, аби не сталося лиха, людей від тварини відтіснили, а саму її загнали в кущі. Спеціальними набоями приспали звіра, потім привезли до Луцького зоопарку. Звідки на Волині з'явився ведмідь - невідомо. Знавці кажуть, йому не більше двох років, і важить він понад сто кілограмів. Найімовірніше, донедавна був у чиємусь приватному зоопарку, а опинився в лісосмузі, бо втік.

Олександр Попович, ветеринар:

- Тваринка адекватна, видно, що вона вирощена в неволі, це не дика тварина. Контактує з людьми.

Поки правоохоронці з'ясовують, чий звір, і чи мав його власник право на утримання. Кажуть, якщо з документами буде халепа, господаря притягнуть до відповідальності й оштрафують.