Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2011, 11:59 Суспільство
На Харківщині в якості покарання вчитель намагався задушити школяра
На Харківщині в якості покарання вчитель намагався задушити школяра

Вчитель намагався задушити учня. Принаймні, таку історію розповів сам постраждалий восьмикласник. Хлопець, нібито, пустував на уроці, і після дзвінка викладач математики вирішив виховати школяра.

Максим, школяр:

- Я начал тікать, а он к шкафу меня придавил и начал душить.

Максим показує синці на шиї - стверджує: то сліди від пальців учителя. Хлопець зізнається: не любить ні математики, ні математика. Того дня на уроці не слухав, навіть матюкнувся.

Максим, школяр:

- Ну, он повернулся и меня обозвал говнюком. Ну, я его послал куда подальше.

Утім, то був діалог з однокласником - не з учителем, запевняє хлопчина. Педагог же вирішив, що учень лає його, і після уроку залишив для виховної розмови.

Сергій Сергеєв, перший заступник керівника Чугуївського РВ міліції:

- Учитель, якобы, воспринял, что это в отношении него было все сказано, ну, и решил, якобы, таким образом повоспитывать его. Но утверждать полностью, было ли это, как - пока еще с уверенностью сказать нельзя.

Максим, школяр:

- Если б не одноклассники, которые открыли дверь, я б не знаю, что он со мной сделал. Он бы меня не отпустил бы. Ярость. Он весь красный был.

Максим каже: вчитель добряче придушив його. Було таке чи ні - однозначно в міліції не кажуть. Чекають висновків експертів про ступінь тілесних ушкоджень.

Сергій Сергеєв, перший заступник керівника Чугуївського РВ міліції:

- Мальчик прошел судебно-медицинское освидетельствование. По результатам, по заключениям врача будут квалифицироваться действия, степень тяжести определена будет. И сейчас проводится отработка возможных свидетелей.

Керівництво школи та місцевого відділу освіти від камер ховається. Коментувати інцидент до висновків правоохоронців відмовляється. Поза камерою ж освітяни кажуть: і учень - не з найліпших, надто - поведінкою. І вчитель - з вибуховою вдачею.

Світлана Ваулина, мати школяра:

- Это не первый раз уже. Такое, естественно, первый раз. А вот оскорбления, унижения и, тем более, постоянно. Человек, который работает с детьми, с таким неадекватным поведением - его просто нужно изолировать от детей, и вообще от общества.

У міліції розповіли: сам педагог усі звинувачення на свою адресу заперечує й запевняє, що не торкнувся дитини й пальцем. Сьогодні учень і вчитель зустрілися на уроці математики. Обидва вдавали, що жодного інциденту між ними не було.