Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2011, 16:00 Суспільство
У Запоріжжі замість занять у школі мати примушувала сина жебракувати
У Запоріжжі замість занять у школі мати примушувала сина жебракувати

Не стала зразковим вихователем і мешканка Запоріжжя. Через недогляд її син пішов до школи тільки в десять років. Та провчився лише півроку - ненька змусила повернутися до жебракування.

10-річного прохача правоохоронці побачили на вулиці. Як спитали, чого він вештається містом, а не у школі, відповів: ніколи не навчався, а просити в перехожих гроші його відрядила мати. Органи опіки змусили жінку віддати сина до першого класу, та його навчання тривало лише півроку. Певного дня хлопчик не повернувся за парту. Ця справа зацікавила прокуратуру.

Ольга Стеценко, старший помічник прокурора м. Запоріжжя:

- Семья неблагополучная, мама в прошлом году три раза привлекалась к админответственности за невыполнение родительских обязанностей, но выводов не сделала, и было возбуждено уголовное дело по ст. 166.

Стаття передбачає до двох років позбавлення волі. Втім, для сусідів родини цей випадок - не новина. Кажуть, дитина завжди була без догляду, і на які гроші сім'я жила - незрозуміло.

Сусідка:

- Я знаю, что нікто нічого не хоче робити, баба получає пенсію, і ото всі живуть на ту пенсію. Баба тільки получила - через два дня ходить до одной сусідки: "Позич десятку," -до другої: "Позич десятку". І ото як можна жить на ту десятку, як можна жити на бабкіни 800 гривень?

У притулку, де навчався хлопчик, розповідають: у 10 років він не вміє ані читати, ані писати. Не знає навіть дати свого народження. Зате до бійки - завжди удатний.

Ніна Доля, психолог Запорізького обласного притулку для дітей:

- В процессе разговора очень сильно использовал ненормативную лексику, был агрессивен по отношению к детям, к сотрудникам, и не хотел соблюдать правила, правила поведения, режимные какие-то моменты. Он этому очень сильно сопротивлялся.

Подальша доля дитини залежатиме від висновків слідства та рішення суду. Поки він у притулку.