Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2011, 16:52 Суспільство
У Дніпропетровську поховали 20-річну спортсменку Марію Кошкарьову
У Дніпропетровську поховали 20-річну спортсменку Марію Кошкарьову

У Дніпропетровську поховали відому українську легкоатлетку Марію Кошкарьову. 20-річна чемпіонка України та Європи померла 9-го березня у столичному Інституті нейрохірургії. Зіркову кар'єру заслуженої спортсменки перервала рідкісна недуга.

У великий спорт Марія Кошкарьова прийшла ще в ранньому дитинстві. Однак спеціалізацію обрала собі далеко не дитячу - метання диска. За короткий час тендітна дівчина з Дніпропетровська багато встигла.

Віктор Олійник, тренер:

- Маша - мастер спорта Украины в метании диска. Чемпионка Украины. Призер Чемпионата Украины среди взрослых. Финалист Чемпионата мира среди юношей, чемпионата Европы.

Напередодні новорічних свят спортсменці раптово стало зле. Лікарі діагностували в неї рідкісне захворювання мозку.

Леонід Яковенко, завідувач відділення Інституту нейрохірургії:

- Оно называется "кровеносная ангеома очень глубокого отдела мозга", в котором находятся центры, которые регулируют функции жизнеобеспечения. На десятки тысяч людей, живущих на Земле, такое, по разным статистикам, оно встречается у единиц.

Марії зробили надскладну 9-ти годинну операцію. Та після неї пацієнтка зайшла в стан коми. Два місяці чемпіонка перебувала в реанімації, під'єднана до апарату штучного вентилювання легеней. Утім, серце не витримало.

Леонід Яковенко, завідувач відділу Інституту нейрохірургії:

- Из-за того, что в месте. Где находилась ковернома, сконцентрированы многие центры жизнеобеспечения, ее состояние продолжало ухудшаться. Все те два месяца и один день, которые она провела в институте до трагического конца, были направлены на поддержание функций.

Марію Кошкарьову поховали в рідному Дніпропетровську. В останню путь дівчину проводили ті, хто ще зовсім недавно ділив з нею радість спортивних перемог.

Микита Нестеренко, спортсмен:

- Мы потеряли хорошего друга. Она была очень компанейский человек, очень много друзей. Жалко, конечно, что в таком раннем возрасте девочка погибла. Наверное, будет там, на небе, ей лучше.

Василь Ярощук, старший тренер збірної України з легкої атлетики:

- Могла б добиться многого в спорте и в жизни. Где она - там не было ни ссор, ни обид, было веселое, хорошее настроение. Как среди спортсменов, так и среди тренеров. Это большая утрата. Вечная ей память и царствие небесное.

До свого двадцять першого дня народження дівчина не дожила п'ятнадцять діб.