Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2011, 13:50 Суспільство
Вже 5 років двоє інвалідів в Івано-Франківську позбавлені гарячої води та тепла
Вже 5 років двоє інвалідів в Івано-Франківську позбавлені гарячої води та тепла

Люди стали заручниками комунальників. Решта мешканців будинку відмовилися від послуг централізованого теплопостачання, встановивши автономні системи опалення.

Батареї, які не гріють, та труби, що не подають води. Це все, що нагадує у квартирі пенсіонерки Катерини Поступайло про централізоване теплопостачання. Лічильник гарячої води вже 5 років показує нулі. Відколи всі сусіди встановили автономне опалення, у жінки вигоди зникли.

Катерина Поступайло, пенсіонерка:

- По слухах, начальник ЖЕО нам перекрив гарячу воду більше п'яти років, в зв'язку що йому не вигідно оплачувати подачу води одній мені. Всі мої звернення були до начальника ЖЕО, до головного інженера, просили пояснити, чому немає гарячої води. Відповіді не отримали.

Двоє інвалідів встановити автономне опалення не можуть. Разом отримують трохи більше півтори тисячі гривень пенсії. Хіба вистачає на комунальні послуги та ліки. Кілька років тому заледве спромоглися на бойлера. Тільки грошей на труби не вистачило, тож гаряча вода є лише у ванні. На кухні з кранів тече холодна. Та ще й платять тепер більше за електрику. Від початку року додалася ще одна проблема: лічильники, а їх чотири, потрібно перевірити. Послуга платна - доведеться віддати майже половину пенсії.

Катерина Поступайло, пенсіонерка:

- Всі люди мають гарячу воду. Якщо вони не годні поставити нам гарячу воду, то хай нам знімуть оплату.

Оплату, запевняють у Теплокомуненерго, родині Поступайлів уже третій рік не нараховують. Щодо перевірки лічильників, кажуть, у цьому інвалідам можуть піти назустріч.

Ігор Угриновський, заступник директора Івано-Франківськтеплокомуненерго:

- Якщо людина малозабезпечена, пенсіонер, і є проблема з оплатою, ми можемо провести повірку безкоштовно, але в окремих випадках.

Пенсіонерам потрібно лише написати заяву та подати копії документів, що підтверджують їхню інвалідність. Відновити ж циркуляцію води в будинку мали б жеківці. Чому пенсіонерів залишили без тепла - на це питання керівництво ЖЕО відповіло оригінально. Телефоном категорично заявили: вигод стареньких не позбавляли.