Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2011, 13:04 Суспільство
У Луцьку "Беркут" буде допомагати даїшникам справлятися з пішоходами-порушниками
У Луцьку "Беркут" буде допомагати даїшникам справлятися з пішоходами-порушниками

Луцькі ДАЇвці стурбовані кількістю недисциплінованих пішоходів на міських вулицях. Кажуть, третина дорожньо-транспортних пригод, що сталися на Волині останнім часом, з їхньої вини. Люди не реагують на сигнал світлофорів, перетинають дорогу поза "зеброю", вибігають на проїжджу частину. До чого це призводить - бачили наші кореспонденти.

Грають зі смертю на луцьких дорогах і дорослі, і малі. Це засвідчили перші п'ять хвилин патрулювання. Не встиг наряд ДПС роздивитися на всі боки, як порушників назбиралося - хоч греблю гати. Серед них - дев'ятикласник Андрій.

Андрій, школяр:

- Як треба дорогу переходити, розказували уже давно.

- А що саме розказували?

- Що треба переходити по пішохідному переходу, дивитися на світлофор, дорогу чи машини зупинилися.

- А ти перейшов не на пішоході, як поясниш?

- Спішу, а до пішохідної дороги йти довго.

Так само поспішала жінка, що наважилася перетнути проїжджу частину навпроти ринку, де транспортні потоки особливо жваві. Не встигла - тепер оговтується в лікарні з численними забиттями.

Віктор Главичка, керівник ДАІ м. Луцька:

- Транспортні засоби зупинилися на світлофорі, який регулює перехрестя. Вийшла жінка, котра проходила між машинами. Водій розпочинає рух, причепом зачіпляє цю жінку. Вона впала, отримала ушкодження, доставлена у лікувальний заклад. Але винуватець ДТП - вона. Переходила дорогу у невстановленому місці, хоча поряд був перехід.

Та найстрашніше, коли заручниками необачності дорослих стають діти. Молоді мами часто-густо перебігають трасу, штовхаючи попереду візка з немовлям. А бабусі впевнено тягнуть за руку онуків.

Таких витівок пішоходам правоохоронці більше не даруватимуть. Кажуть, минулоріч саме через них волинська статистика ДТП била всі рекорди.

Віктор Главичка, керівник ДАІ м. Луцька:

- В нас тільки у місті Луцьку скоєно 30 ДТП, де винуватцями пригод були саме пішоходи. Дві людини загинуло, 29 отримали травми. В поточному році також є пригоди саме з вини пішоходів.

Інспектори нагадують: адмінстягнення за перебігання дороги становить 80 гривень, коли ж доходить до аварійної ситуації - втричі більше. Але нещасний випадок, який таким недбальством провокує пішохід, може покарати набагато серйозніше. Від наступного тижня разом з даївцями патрулювати міські проспекти виїздитиме наряд "Беркуту". Агресивних правопорушників бійці спецзагону забиратимуть до відділку.