Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 березня 2011, 14:34 Суспільство
На Луганщині за порядком спостерігатимуть майже 1300 відеокамер
На Луганщині за порядком спостерігатимуть майже 1300 відеокамер

Камер відеоспостереження на українських вулицях незабаром побільшає. Піонером у такій ініціативі стала Луганщина. Там затвердили комплексну програму профілактики злочинності. Згідно з нею за порядком спостерігатимуть майже 1300 електронних очей.

Степан каже: того вечора в одному з нічних клубів Алчевська коїлося щось неймовірне. За одним зі столиків відпочивала дивна компанія молодиків спортивної статури. Поводилися агресивно - протягом вечора періодично били відвідувачів закладу.

Степан, постраждалий:

- Как в американских боевиках - какая-то толпа носится, сметая все на своем пути. Добегут до одного человека - руками, ногами его, коленями. Бегут в другую часть. Под раздачу попадают и мужики, и женщины.

Били професійно. Унаслідок друга Сергія довелося доправити в реанімацію, решті надали першу медичну допомогу.

Сергій, свідок:

- У него переломы конечностей, рука, сотрясение мозга, челюсть перебита, переносица.

Правозахисники кажуть, що ситуація не нова. І радять у такому разі позиватися і до хуліганів, і до власників закладу.

Ігор Чудовський, правозахисник:

- Все лечение, плюс моральный ущерб, причиненный ему лечением, он может возлагать как на лиц, которые ему это причинили, так и привлекать в качестве соответчиков владельцев данного увеселительного заведения.

Міліціянти ж переконують, що відео з камер спостереження достатньо для порушення кримінальної справи. На ньому чітко видно обличчя всіх фіґурантів безладу.

Євген Польськой, керівник ГУ МВС України в Луганській області:

- Вот, кстати, когда говорим об ОПГ, можно об означить, как зародыш существует группа, на которую никто внимания не обращает, в том числе, работники милиции, они лупят людей. Потом появится лидер, который уведет их в другую сторону - будет вымогательство, рэкет, и другие преступления. Спасибо, разберемся и проинформируем.

Одного з бійців уже затримали, інші - в розшуку. Усе це завдяки відео. Тож не дивно, що на Луганщині продовжують програму з масового встановлення камер спостереження. Завдання тамтешніх правоохоронців - якнайшвидше бачити всі найкриміногенніші місця реґіону.