Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2011, 12:27 Суспільство
На Львівщині 150 сімей військовослужбовців платять за комунпослуги уп'ятеро більше
На Львівщині 150 сімей військовослужбовців платять за комунпослуги уп'ятеро більше

Годі чекати на допомогу від Міноборони і в Україні. 150 сімей військовиків, що мешкають у містечку Скнилові, під Львовом, святкують День захисника вітчизни при свічках. І це не заради романтики, а задля економії.

Мешканка м. Скнилова:

- Отут жде живемо ми, була раніше сцена, сцена. Дальше пішли оці квартири - тут був глядацький зал. Тобто, там солдати виступали, інші солдати дивилися. Тепер живемо ми тут.

Десять років тому в Міноборони ухвалили стратегічне рішення - віддати непотрібні армії адмінбудівлі під житло для родин вояків. Актові зали переробили на квартири. Та от вартість комунальних послуг залишилася як для кінотеатру.

Наталка Розвадовська, мешканка м. Скнилова:

- За цей місяць ми б мали заплатити за світло дві з половиною тисячі гривень. Чоловікова зарплата - три тисячі гривень, залишається в нас п'ятсот. Ну, сімсот на прожиття. Нас четверо чоловік.

Кіловат світла для цих людей коштує 86 копійок. Тобто, вп'ятеро більше, ніж у звичайному будинку. Щоби хоч Якось заощадити, діти захисників вітчизни бавляться при свічках. Та командування це не зворушує - офіцерам заборонили говорити про проблеми з журналістами.

Ольга Шабловська, мешканка м. Скнилова:

- Командир ясно дав наказ: чоловіки мовчать. Або всьо добре, або ви мовчите. По-перше, це будуть наряди додаткові, можливо, премії не дадуть.

Нині родини вояків відстоюють своє право платити за загальноукраїнськими тарифами в суді. Хоча юристи впевнені: цю проблему, раз черкнувши пером, можуть вирішити посадовці Міноборони.

Юрій Зошій, юрист:

- Людей заселяли в адміністративні приміщення, але міністерство не зробило жодних кроків, щоб цим будівлям надати якогось житлового статусу.

Своєю чергою в Міністерстві оборони обіцяють владнати проблему найближчим часом.

Сергей Прогонюк, заступник керівника головного управління Збройних Сил України:

- Найближчим часом буде складено цей загальний перелік пооб'єктно по території України, і встановленим порядком буде підготовлено прохання на голову національної комісії з врегулювання енергетики з проханням вирішити дане питання, тому що там дійсно проживають мешканці.

А вже потому, як дружини офіцерів поділилися своїми бідами із журналістами, у їхніх домівках на 15 годин взагалі, чомусь, зникло світло. Людям пояснили: це через технічні проблеми.