Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 лютого 2011, 13:54 Суспільство
На Житомирщині мати залишила немовля у лікарні та зникла
На Житомирщині мати залишила немовля у лікарні та зникла

Сирота за живої матері! На Житомирщині в лікарні опинилося немовля. Ненька привезла доньку до медиків і зникла. Правоохоронці відшукали матір-зозулю. Чому жінка покинула хвору крихітку - дивіться в наступному сюжеті.

Чотиримісячна Даринка усміхається своїм лікарям. За два місяці вони стали для неї за маму й тата. Рідна ненька з'явилася в палаті лише раз.

Богдан Данко, головний лікар Житомирської районної лікарні:

- Ми їй передавали повідомлення, щоб вона прийшла і перебувала з дитиною, так як зараз інших дітей у неї немає. Але реакції з боку мами ніякої. Тому дитина на даний час перебуває повністю на нашому догляді.

Відшукати горе-матір медики попросили правоохоронців. 32-річну жінку виявили в одному з прилеглих селищ. Вона розповіла: Даринка в неї вже п'ята. Три доньки - 16-ти, 13-ти та 12-ти років мешкають із першим чоловіком у сусідньому селі, син від першого шлюбу, учень 4-го класу - з нею. До найменшої дитинки не пускають... хатні справи.

Мати дівчинки:

- Попорати, і двір нанести, і сіна, і вода, все на мені. Нема нікому помогти.

- А чоловік у вас є?

- Батько повісився, немає.

Ігор Зубко, керівник сектору Житомирського МВ міліції:

- Вона пояснює скрутним матеріальним становищем, але, тим паче, до сільради по матеріальну допомогу не зверталася, до кримінальної міліції з прав дітей не зверталася. Що свідчить про те, що мати просто нехтує цим. Пояснила, що зловживає, дійсно, спиртними напоями.

Сумлінною мамою не можуть назвати жінку й сусіди. У селі переконала всіх: із дитинкою в лікарні буде, бо крихітці операцію мають робити. А насправді переховувалася вдома.

Сусідка:

- Спілкуємося з нею ми дуже мало. Вона така скритна, а 30 грудня я з нею спілкувалася, то вона сказала мені, що вона буде лежати зі своєю дитиною в лікарні до весни.

Навесні Даринці таки мають зробити операцію - виправити нижню щелепу.

Богдан Данко, головний лікар Житомирської районної лікарні:

- Дівчинка має вроджену патологію, яка потребує хірургічного лікування, но по віку ще проводити його не можна, тому коли дівчинці виконається шість місяців, тоді буде оперативне лікування.

Хто опікуватиметься дитинкою після цього - невідомо. Її ненька запевняє: від донечки не відмовляється, й нікому її не віддасть! Та якщо жінка не виправиться, її можуть позбавити материнських прав, і дівчинка опиниться у притулку.

Мати дівчинки:

- Я визнаю свою вину, я ісправлюся, я розберуся з домашніми питаннями і поїду до неї.

- А коли ви плануєте поїхати?

- Ну з тої неділі, з понеділка.

На появу невловимої матусі чекають у лікарні. Незабаром операція, і в період відновлення вкрай важливо, щоб біля дитинки була рідна мати.