Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 лютого 2011, 12:39 Суспільство
Природна жіноча неагресивність може обернутися вишуканою жорстокістю
Природна жіноча неагресивність може обернутися вишуканою жорстокістю

Агресія й жінки, речі не сумісні, кажуть психологи. Та якщо накопичиться у прекрасної статі войовничості, тримайтеся всі. Надто жертва. Злочини жінок, зазвичай, витончені, послідовні й дуже жорстокі.

Звичайна собі сіра речовина. Спочатку й не визначити, кому належить: прекрасній статі, або ж дужій. А відмінності таки є.

Катерина Гольцберг, психолог:

- Женский мозг так устроен, что его правая и левая полудоля - они имеют более тесную связь, мозолистое тело более плотное между ними.

Зазвичай, це ознака бурхливої фантазії в різних сферах. Не вийняток і кримінал. Як ось в історії, що ще й досі в усіх на вустах, коли двоє полтавок закатували подругу.

Юрій Сулаєв, керівник прес-служби УМВС України в Полтавській області:

- Їй підпалювали волосся, намагалися засунути голову в унітаз, били в різні частинах тіла, потім скалкою із дзеркала видряпували на спині непристойні слова, мазали це зверху помадою.

Їхня фантазія вирувала, доки жертва була при тямі. Коли непритомніла, живоїдки дозаправлялися вином і оковитою. Й далі - до справи.

Затримана:

- Голову в унитаз, она держала, а я смывала бачок.

Дісталося ж дев'ятнадцятирічній дівчині за нормальність.

Юрій Сулаєв, керівник прес-служби УМВС України в Полтавській області:

- Подружкам не подобалося, що у дівчини є робота, що у неї є прихильники, що вона подобається хлопцям, що вона гарніша за них, що вона краще одягається, веде здоровий спосіб життя.

Такі знущання, ще й з боку панянок, то радше виняток, запевняють фахівці. Природа створила жінку не агресивною. Тому якусь її неконтрольованість одразу вважають відхиленням. Особливо в нашому патріархальному світі. Та прекрасна стать у люті страшна.

Катерина Гольцберг, психолог:

- Мужчина ударил кулаком в морду, удовлетворился видом крови и ушел. Женщина каким-то образом должна получить обратную связь, ей недостаточно только крови, надо извинения какие-то, стенания, включает все какие-то аспекты восприятия.

То так виявляється та сама фантазія.

А ще пані полюбляють бути в натовпі. І туалет товариством відвідують, і знущаються з жертви, зазвичай, не поодинці.

Причини ж таких ось бійок, особливо, в підлітковому віці - банальні. Це або боротьба за хлопця, або ж заздрощі: одяг кращий, зовнішність ліпша, батьки грошовитіші. Рідше - задля самоствердження. Вже з віком жінки розуміють: за це воювати не варто, і ламати життя також.

Катерина Гольцберг, психолог:

- Женщина трусливее именно потому, что инстинкт самосохранения заставляет ее беречь себя и свое потомство, и меньше рисковать.

Тому закладати людяність і невойовничість слід змалечку. А ще варто пам'ятати: агресивність притаманна кожній людині. Треба просто дати їй вихід, а не чекати, коли тинейджер закатує свого друга.