Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2011, 16:18 Суспільство
У Херсоні влаштували масовий розстріл бездомних собак
У Херсоні влаштували масовий розстріл бездомних собак

Стрілянина та масове вбивство - й усе це в середмісті! Так у Херсоні просто на вулицях розстрілювали собак. Місцевих жителів шокувала така жорстокість.

Багряні сліди всюди - поранені собаки намагалися сховатися в під'їздах та підвалах. Решта лежала посеред вулиць у калюжах крові. Людей, що мешкають поряд, нажахало те, що коїлося.

Людмила Васильєва, мешканка м. Херсона:

- Я живу в этом дворе с 96 года, но такой жестокости, как произошла в нас в этом дворе, - это кошмар.

Херсонці одразу ж звинуватили у кривавій бійні комунальників. Ті, своєю чергою, кажуть: не вони знищують чотирилапих. Раніше присипляли їх дителіном, від якого пси конали у страшних муках. Та захисники тварин влаштували скандал і живолупів знезброїли.

Андрій Білоножков, керівник відділу управління з питань життєдіяльності м. Херсона:

- Были опечатаны шприцемёты, и был изъят препарат, которым производился отлов.

Тож і стріляли в собак теж не вони. Вцілілих поранених тварин добрі люди підбирали й відносили до ветеринарів. Кілька клінік підтвердили: поранення таки вонепальні.

Ілона Озерицька, волонтерка товариства захисту тварин:

- Это огнестрельное охотничье оружие, скорее всего, "Сайга" 20 калибра. То есть, и характер отверстий, и остатки пластмассы об этом говорят.

Волонтери звернулися до міліції, але правоохоронці не знайшли ані свідків стрілянини, ані власників зброї. Тепер шукають собачих кілерів.

Андрій Третяк, керівник відділу Комсомольського РВ міліції м. Херсона:

- Я думаю, что мы разберемся в данной ситуации и найдем, кто это стрелял, и кто уничтожал животных.

Ця кривава бійня схожа на організовану акцію - її влаштували в один день, у кількох районах міста. Нелюди знищили близько сотні псів.