Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2011, 17:46 Суспільство
На Сумщині "недосвідчена" багатодітна мати морила голодом своїх дітей
На Сумщині "недосвідчена" багатодітна мати морила голодом своїх дітей

Скисла молочна каша на чотирьох дітей. Такий сніданок побачили міліціянти, коли завітали до однієї з сімей Білопілля, що на Сумщині. Молодших худющих братика й сестричку одразу ж забрали до лікарні.

Настюша не випускає з рук пляшки з молоком. Тут, у лікарні, дівчинку підсилено годують: у свої майже 2 роки вона важить 6 кілограмів. Це означає 50-ти відсотковий дефіцит маси тіла. Так само худющий її молодший братик.

Роман Мельник, завідувач відділу Білопільської центральної районної лікарні:

- При госпіталізації діти були брудні, недоглянуті… ну, й голодні. Матір навчили готувати суміші молочні, доглядати за дітьми, так як вона була трохи, скажем так, не опитна.

У "недосвідченої" матусі Наталі насправді вже четверо діток. Каже, всіх годує досхочу. А не ростуть, бо в батька.

Наталя Руденко, мати:

- Я думала, у мене муж маленький, того ж і діти такі маленькі.

Коли до Наталі додому завітала комісія з міліціянтів і лікарів, на кухні знайшли лише скислу молочну кашу. До приїзду журналістів батько родини встиг дати господарству лад.

Павло Скоробагатько, батько:

- Молоко, манка, такоє їмо. Сало тоже єсть. Тут макарони, це уже зварили їсти.

Чоловік скаржиться: жінка не дбала про дітей, бо в голові їй було інше - горілка.

Павло Скоробагатько, батько:

- Це сейчас не п'є, а раньше, як була беременна, випивала… Покаместь я на роботі, прихожу, а вона - ніяка. Отож, скандали у нас були постоянно.

Ельвіра Біганова, керівник сектору УМВС України в Сумській області:

- Сьогодні зібрані матеріали направлені до прокуратури. Там вирішується питання про порушення відносно батьків кримінальної справи. За злісне невиконання батьківських обов'язків, що призвело до тяжких наслідків, їм загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі. Долю їх дітей також вирішуватимуть у суді.

Поки ж малим щонайменше місяць доведеться пробути в лікарні. Як позначиться голодування на їхньому подальшому розвиткові, медики не прогнозують.