Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 лютого 2011, 12:14 Суспільство
Міліція приховує всі подробиці про вбивство двох дівчаток у Севастополі
Міліція приховує всі подробиці про вбивство двох дівчаток у Севастополі

Тим часом, убивцю двох дітей посиленно шукають у Севастополі. Нагадаю, двоє десятирічних дівчаток зникли 4-го січня, а згодом їхні тіла знайшли біля гаражів. Нині ж перебіг розслідування міліція тримає в суворій таємниці, а мешканців міста тривожать численні чутки.

Два тижні минуло, як понівечені тіла дітей знайшли на звалищі біля гаражного кооперативу. Гарячим слідом вийти на злочинця не вдалося. Справа набула такого резонансу, що до Севастополя приїхав міністр внутрішніх справ. Відтоді міліція нічого не повідомляє про хід розслідування.

Олена Фроляк, керівник відділу УМВС Україні в м. Севастополі:

- Девочки обнаружены со следами насильственной смерти. По данному факту возбуждено уголовное дело. Сотрудниками милиции проводятся оперативно-розыскные мероприятия, направленные на установление лиц, причастных к преступлению.

Містом же гуляють усе нові чутки. В ЗМІ з'являються повідомлення про фоторобот вбивці, потім - про затримання підозрюваного і про те, що він мав поплічника. Всі ці повідомлення в міліції ані підтверджують, ані спростовують.

Олександр, мешканець м. Севастополя:

- В Интернете прочитал, что нашли там какого-то сторожа детсадика, или что-то такое, перед этим двоих находили - отпустили. Они не те, а здесь фоторобот составлен, подробности не знаем.

У дитячому садку, розташованому через дорогу від домівки зниклих дівчаток, знімальну групу "Свідка" зустріли агресивно. Працівники обурені, що їхній заклад приплітають до злочину.

Працівник дитячого саду:

- По этому поводу ничего не можем сказать, потому что это неправда. У нас не было такого, и сторожа никто не задерживал. К нашему саду это никакого отношения не имеет.

Марія, мешканка м. Севастополя:

- На сегодня - это сарафанное радио.

За словами місцевих мешканців, чуток і домислів було б набагато менше, якби правоохоронці своєчасно надавали достовірну інформацію. А якщо міліція справді має прикмети злочинця, то люди ще й допомогли б його знайти.

Працівник міліції:

- Все работают по поводу этого всего, а все вопросы - к начальству.

- Ну, уже подозреваемые есть?

- Я ничего не знаю. Все вопросы к начальству.

Працівник міліції:

- Будьте любезны, вы нам можете сказать пару слов?

- У нас есть центр общественной информации, можете там всю информацию получить.

- Хотя бы вы сейчас этим делом занимаетесь?

- Да.

- У вас поквартирный обход?

- Так точно.

Чому в міліції так уперто не дають жодної інформації - незрозуміло. Адже ми застали правоохоронців за роботою саме над цією справою. Їхню активність помічають і містяни.

Надія Леонидівна, двірниця:

- Уже не первый раз приходила милиция. И сегодня я видела 5 человек, ходили по этажам.

Олександр, мешканець м. Севастополя:

- Они позвонили. Представились, что из милиции, так и так. "Гараж такой-то? Можете подойти?" - "Подойду". Открыли гараж, посмотрели. Взяли мой мобильный, городской.

Марія, мешканка м. Севастополя:

- Народ нельзя держать в черном теле, нужно, чтобы люди знали. Если расследование действительно ведется, должны же быть какие-то данные насчет этого.