Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2011, 11:47 Суспільство
Купити квиток на "Євро-2012" можна буде лише в Інтернеті
Купити квиток на "Євро-2012" можна буде лише в Інтернеті

Увага - любителям футболу. З першого березня стартує продаж квитків на "Євро-2012". В УЄФА попереджають: купити перепустки на матчі можна лише за допомоги Інтернету. Будь-які пропозиції в касах чи в посередників можуть виявитися шахрайством. Як на нього не клюнути - підкажуть журналісти "Свідка".

"Увімкни Україну" - такий девіз "Євро-2012". Починати вмикати можна вже зараз. Європою транслюються рекламні ролики про Україну, а в Інтернеті вже скоро продаватимуть квитки на футбольні протистояння.

Отак, у касах, квитки на на "Євро" не продаватимуть.

Педро Коррейя, керівник департаменту планування і продажу квитків УЄФА "Євро-2012":

- Місцевий досвід на сьогодні трохи відрізняється від того, як має бути. Люди часто купують квитки за день до матчу або в день матчу, зазвичай роблять це на стадіоні й платять готівкою. В плані міжнародного досвіду це ненормально.

Нормально для Європи - купувати перепустки на матчі в Інтернеті, і завчасно. Для цього треба зареєструватися на офіційному порталі УЄФА, і там замовити квиток. Придбати його можна тільки так. Футбольні функціонери закликають: користуватися іншими способами чи сайтами ненадійно. Продавати квитки почнуть лише з першого березня, а приватні оголошення про продаж їх в Україні можна знайти вже зараз.

Розмова телефоном з реалізаротом білетів:

- Ну, получается, нормальные места - 3800, сейчас есть такие билеты.

- Гривен?

- Да.

- А они настоящие, не поддельные?

- Ну, настоящие билеты, не поддельные. Кто ж вам поддельные продаст? Единственное, что получится - в марте они будут. Если вы заинтересованы, вносите задаток 200 гривен, что бы было понятно, ну, и в плане того, что вы боитесь, что они поддельные, будет даже чек, который подтверждает, что они настоящие.

Такі випадки не будуть рідкістю, переконаний футбольний фанат Владислав. Упроваджувати продаж квитків через Інтернет в Україні буде складно - багатьом українцям простіше купити їх у посередників.

Владислав Краснопольский, футбольний уболівальник:

- Для Украины это не самый удачный вариант, так как большинство людей не приучены у нас, чтобы оплачивать через Интернет. Плюс к тому, чтобы оплачивать через Интернет, надо иметь или расчетный счет, или использовать перевод. Расчетный счет есть не у каждого, а переводы - это довольно длительный и неудобный процесс.

Краще витратити кільканадцять хвилин на інтернет-процедури, ніж переплатити кілька сотень євро або, взагалі, натрапити на фальшивку, переконані педантичні європейські експерти. Перекупників вони обіцяють переслідувати.

Райнер Бейрак, менеджер із продажу квитків УЄФА:

- Ми докладемо максимум зусиль, аби визначити активістів-перекупників. Я не розголошуватиму зараз схему, за якою ми визначаємо цих людей, оскільки це буде немудро. Але запевняю: ми маємо досвід, як це робити. І ми знаємо, як зупинити їх. З досвіду попередніх років, для таких чемпіонатів створюють багато веб-сайтів зі співзвучними іменами, на яких, начебто продають квитки на "Євро". Але вони не мають жодних квитків. Іншими словами, фани тільки заплатять гроші, але нічого не отримають.

Перевірити справжність квитка складно. Достеменно все з'ясується аж на матчі, а тоді ловити нечесного продавця буде вже марно. Крім того, махінатори придумуватимуть різноманітні схеми, аби тільки покупці не бачили їхніх облич. Адже покарання за продаж недійсного квитка серйозне.

Сергій Жарук, юрист:

- Дані дії будуть кваліфікуватися з двома статтями кримінального кодексу України - це 190 - "шахрайство", та 358 - "підробка документів", а щодо санкцій - то це від штрафу до позбавлення волі.

Отже купіть легально, і спіть спокійно - до цього закликають міжнародні експерти. Такий шлях пройшла вся Європа, не оминути його й Україні.