Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 лютого 2011, 16:09 Суспільство
На Одещині інспектор ДАІ врятував 11-річну дівчинку від зграї собак
На Одещині інспектор ДАІ врятував 11-річну дівчинку від зграї собак

Обережно - собаки! На Одещині собаки напали на 11-річну дівчинку. Їй на допомогу кинувся інспектор ДАІ. Пролунали постріли.

Нещастя сталося в селі Фонтанці під Одесою. 11-річна школярка вирушила в гості до подруги. Шлях лежав повз будівельний майданчик, біля якого завжди підгодовувалися цілі виводки собак. До одного з цуценят дівчинка протягла руку.

Валентина, постраждала:

- Пішла, погладити цуценятко, таке чорне, маленьке, потом підійшла собака, така низька. Вона начала гарчати… Потом я начала отходити від неї, підійшла ще одна собака, три чи чотири. Вони начали за мною бігти.

Дівчинка почала тікати, собаки кинулися навздогін. На снігу мала послизнулася, і зграя вчепилася їй в одяг. Неподалік, на дорозі "Одеса-Южне", саме чергував патрульний екіпаж ДАЇ. Один з інспекторів почув крик і побачив псів, що шматували дитину.

Олександр Година, інспектор Комінтернівської ДАІ:

- Почувши крик дитини про допомогу, я стояв обличчям до проїжджої частини, повернув голову праворуч, помітив, що на землі лежала маленька дівчина, яку кусали собаки. Я крикнув напарнику, що біжу на допомогу, він залишається один. Підбігаю на дане місце, дівчинка, в зв'язку з погодними умовами, зима, вона була тепло вдягнена, що собаки тягали її за руки і за ноги.

Відігнати псів від дитини виявилось непросто - тварини не кидали своєї жертви. Розбіглися собаки лише тоді, коли інспектор витяг пістолета і вистрілив у повітря. Дівчинку доправили до лікарні й викликали матір.

Оксана, мати дівчинки:

- Я б хотела, чтоб у нас меньше собак бегало, у нас очень много собак бегает без присмотра, тем более, сейчас маленькие у них появились, они злые очень. Ну, и выразить большую благодарность сотрудникам милиции, что они спасли мою дочь.

У Фонтанці це вже не перший напад вуличних псів на людей. Торік зграя собак мало не загризла жінку. Місцеві налякані.

Валентина, мешканка с. Фонтанки:

- Конечно, з ними надо щось робити! Если вони хазяйські, то треба щоб на прив'язі були, а єсли ні, то значить треба їх убирати, стріляти.

Тим часом, захисники тварин переконують: собаки ніколи не нападають на людей без причини. Та вуличні пси завше збираються в зграї, тож варто бути обачними.

Владислав Уланський, керівник служби з захисту безпритульних тварин м. Одеси:

- Всегда надо повернуться лицом к собаке, смотреть ему в глаза, никаких действий не предпринимать, потому что если человек в сторону или бросается убегать, или хочет бросить на собачку, у нее звериный инстинкт есть такой, и они кидаются на человека.