Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 січня 2011, 13:56 Суспільство
У Києві з тубдиспансера втекли п'ятеро ув'язнених
У Києві з тубдиспансера втекли п'ятеро ув'язнених

Надзвичайна подія сталася в Києві. П'ятеро в'язнів утекли з туберкульозного диспансеру. Всі втікачі становлять неабияку загрозу - в них відкрита форма хвороби.

П'ятеро тюряжників утекли з туберкульозної лікарні серед ночі. Для зеків тут відведено спеціальний поверх - четвертий. І нагадує це місце не лікарню, кажуть пацієнти диспансеру, а тюрму. На вікнах - грати, палати стереже міліція, подвір'я - собаки. Втім, арештантам таки вдалося вибратися.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Ця закинута будівля знаходиться поряд з туберкульозним диспансером. Раніше тут жили медики. Подейкують, саме це приміщення - єдиний вихід, через який могли втекти зеки.

Місцева волоцюга Світлана сама лікувалася тут кілька років тому, а нині мешкає в занедбаних приміщеннях. Жінка стверджує: вранці, після втечі арештантів, побачила дивну річ - кришка каналізації, яка завжди замкнена, цього разу була відкрита. Тож припускає, що до закинутої будівлі зеки пробралися саме каналізацією, а потім втекли до лісу.

Світлана, волоцюга:

- Канализация это. Они где-то как-то сделали и вылезли. Потому что телевизор - так он не стоял.

- Тобто він закривав каналізацію?

- Да. Закрыто, а сегодня он открытый. Я сегодня пришла, и вижу: дырка открыта.

Скільки не намагалися журналісти достукатися до тубдиспансеру, але все марно - нас не пустили. Охоронці не відкрили ворота навіть пацієнтам, що прийшли на процедури.

Працівник диспансеру:

- Вообще-то строгий режим?

- Вообще-то, да. У нас собаки, и строгий режим - семь человек милиции. Не знаю, как сбежали.

Здебільшого ж, до цієї лікарні потрапляють ненадійні туберкульозники: наркомани, безхатченки та тюряжники. Заступник головного лікаря запевняє: це тільки вдруге за всю історію диспансеру комусь вдається втекти. Та як саме втекли зеки - медик не розповідає. Разом із тим підтверджує: в усіх утікачів найнебезпечніша - відкрита форма туберкульозу.

Григорій Целюк, заступник головного лікаря київської туберкульозної лікарні №2:

- У мене ЧП немає. Это МВС, яке охороняє, - у них ЧП.

- Ну, а як таке могло статися, що вони втекли?

- Це ви питайте у конвойного полку, вони там охороняють, а ми лікуємо всіх: уголовників, тюремщиків, всіх. Ви ж там були сьогодні.

- Але ж нас туди не пустили.

- Ну, це ваші проблеми. Тут втекло п’ять чоловік, і от такий от кіпіш підіймаєте.

За даними міліції, тієї ночі в'язнів охороняли, як завжди. Жодних деталей пригоди не розголошують і в міліції. Двох утікачів правоохоронці вже затримали. Але де саме їх упіймали - не кажуть.

Вікторія Білозерцева, помічник керівника Оболонського РУ міліції м. Києва:

- Все пятеро преступников содержались в одной спецпалате, которая находилась под охраной. Преступления, которые совершали, - кражи, разбой, и преступления, связанные с наркотиками.

Після такої витівки втікачам буде несолодко: проти кожного з них порушили ще по одній кримінальній справі - за втечу з-під варти. За це кожному в'язневі світить новий термін - від п'яти до восьми років. Громадян, на очі яким потраплять порушники, міліція попереджає про небезпеку, і просить негайно телефонувати "102".