Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 січня 2011, 13:06 Суспільство
У Москві в аеропорту Домодєдово стався вибух, що забрав не один десяток життів
У Москві в аеропорту Домодєдово стався вибух, що забрав не один десяток життів

Міністерство закордонних справ України перевіряє, чи немає українців серед загиблих в російському аеропорті Домодєдово. Там стався потужний вибух, який забрав не один десяток життів.

Теракт у московському аеропорті забрав більше 30-ти життів, поранених - понад півсотні. Разом із тим, блогери в Інтернеті повідомляють про 70-тьох і більше загиблих. Вибух пролунав у зоні отримання багажу, в терміналі прильоту міжнародних рейсів. Потужність пекельної машинки склала сім кілограмів у тротиловому еквіваленті. У слідчих уже є головна версія: вибуховий пристрій задіяв терорист-смертник. Він стояв посеред гурту зустрічальників. На відео, що його відзняли свідки, видно тіла й відірвані кінцівки.

Свідок:

- Был хлопок очень громкий, как что-то упало. Потом стали бегать работники аэропорта, быстро-быстро повезли мужчину с раздробленной ногой, женщину с окровавленным лицом, суматоха началась.

Постраждалих транспортували до чотирьох московських шпиталів. На місці пригоди працювали понад 50 машин швидкої допомоги. Попри трагедію, аеропорт роботу не припинив. Реєстрація на рейси триває, на летовищі приймають літаки з інших країн. Хіба що відклали рейси до Китаю, Німеччини, Туреччини, В'єтнаму та Вірменії.

Свідок:

- Нас спасло то, что у нас один чемодан потерялся, и мы задержались на ленте багажа.

Наразі міліція перевіряє всі станції метро в Москві, та інші громадські місця. В усіх аеропортах Росії посилено заходи безпеки. За даними деяких російських інтернет-сайтів, спецслужби ще за тиждень отримали попередження про запланований теракт.