Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2011, 12:30 Суспільство
У Львові жінка з вродженою карликовістю виносила й народила дитину
У Львові жінка з вродженою карликовістю виносила й народила дитину

Можливості людського духу й тіла невичерпні. Це довела молода львів'янка із вродженою карликовістю. Жінка зі зростом 90 сантиметрів та вагою 26 кілограмів зуміла виносити й народити дитину. Лікарі Львівського обласного пологового будинку вважають це дивом.

Марія щаслива: її Вероніка народилася здоровою, із вагою два вісімсот та зростом 49 сантиметрів. За її появу на світ мініатюрній жіночці довелося боротися - лікарі наполягали, щоб перервати вагітність.

Марія Українець, породілля:

- Що тіпа загроза є, що я не виношу, тому що я маленька, то я ту дитину не виношу. Я сказала, що я не буду.

Лікар:

- І чудо здійснилося. Чудо її дитини. Чудо її народження. Чудо її виношення.

Сама Марія народилася здоровою, та з підліткового віку не росла. Про повноцінну сім'ю дівчина навіть не мріяла. Аж раптом рік тому вона вийшла заміж за височенного Олега. Незабаром завагітніла. Щасливий батько і днює, і ночує біля дружини та донечки.

Олег Українець, батько дитини:

- Дуже переживав, за неї переживав, і за дитя переживав. Я знав, що з єйним зростом це тяжко буде. Але Маруся в мене вперта, її не переконаєш.

Лікар, що робив жінці кесарів розтин, каже: найтяжче було дібрати для Марії наркоз.

Олександр Паєнок, лікар-акушер Львівського обласного пологового будинку:

- Пацієнтка з хондродистрофією - рідкісне захворювання. Як правило, в більшості випадків вони не вагітніють. А якщо вагітніють, то не виношують.

Та в цієї незвичайної сім'ї диво сталося. Попереду в них чимало моральних і матеріальних складностей. Утім, вони переконують: усе буде гаразд!