Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 січня 2011, 15:37 Суспільство
Через пару днів у Києві перекриють з десяток вулиць
Через пару днів у Києві перекриють з десяток вулиць

Тримайтеся, пересідайте у громадський транспорт, чи залишайтеся вдома. Вже за кілька днів Київ перетвориться на суцільний затор. Десяток столичних вулиць перекриють заради нових електрокабелів до Олімпійського стадіону. Почнуть із 25-го числа. Як незручності звести до мінімуму?

Борис Сачалко, кореспондент:

- Це вулиця у центрі Києва. Проїхати без заторів тут можна, хіба що, вдень. Але скоро і це стане недосяжною мрією, адже вулицю збираються перекопати.

А ще перекриють Ямську, Грінченка, Тельмана, Горького, Володимиро-Либідську, Щорса, Літню, Предславинську, Барбюса, Боженка, Червоноармійську, Байкову й Кіровоградську, лабораторний і червоноармійський провулки. Це все - задля "Євро 2010". До Олімпійського стадіону прокладатимуть електрокабелі. Найбільше обурені мешканці прилеглих будинків.

Місцевий мешканець:

- Я знаю об’їздні шляхи, тому що я тут уже давно живу. Но это было бы очень неудобно.

А ось таксист Ігор спокійний. Уже метикує, як об'їжджатиме перекриті вулиці.

Ігор, таксист:

- Конечно, можно обїехать.

- А як?

- Ну, по Боженко, или по Леси Украинки, НГУ есть, это не тупик.

Олександр як оминути - не знає, покладається на навігатора.

Олександр, водій:

- А ви знаєте об’їздні шляхи?

- Ну, паралельні вулиці. Є ось апарат, і будем їздити.

Навігатор про затор не попередить, кажуть експерти. Українським водіям потрібно навчатися користуватися он-лайн сервісами, що сповіщають про дорожню ситуацію. Та інколи навіть вони помиляються. Тоді у пригоді стає знання міста.

Богдан Аганін, експерт із дорожнього руху:

- Насправді, має бути 3 маршрути - основний, той яким ми користуємось повсякденно, резервний маршрут - це 20-30 % від основного маршруту і аварійний - це коли вже от трапилось, і треба об’їхати але він відсотків на 50 більший.

Це добре, коли затор можна об'їхати, але ліпше - його уникнути. І це можливо. Найголовніше - скоординувати роботу світлофорів у місцях, де проводять роботи. А ще потрібно зважати на дати.

Богдан Аганін, експерт із дорожнього руху:

- Перекривати вулиці в районі Байкового кладовища - в жодному разі не потрібно це робити на пасхальні дати.

У ДАЇ заспокоюють: на дати зважать, та й вулиць під час ремонту повністю не перекриватимуть.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ в м. Києві:

- То ми будемо затверджувати в такому порядку, щоби це було поступово. Не всі вулиці одночасно перекриються, а поступово: спочатку одна, потім - друга. І це не буде перекриття вулиць, це буде тимчасове обмеження в русі вулиць.

Обмежувати почнуть з двадцять п'ятого січня. Даївці просять водіїв бути терплячими, й не пхатися в пекло затору, якщо є можливість його об’їхати.