Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 січня 2011, 09:24 Суспільство
У центрі Києва біля Жовтневого палацу почалися зсувні процеси
У центрі Києва біля Жовтневого палацу почалися зсувні процеси

У центрі Києва може зсунутися пагорб. Принаймні, зсувні процеси вже розпочалися біля Жовтневого палацу. Там тріскається тротуар і випадає бруківка. Величина щілин вражає.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Отак нині виглядає бруківка біля Жовтневого палацу. Щілини такого розміру, що в них можна стати обома ногами.

Це ніби картина апокаліпсису - на рівнесенькому тротуарі з'являються тріщини, які з дня на день розростаються. Спочатку вони були ледь помітними, та нині жахають. У Жовтневому палаці кажуть: усе почалося через квіткового годинника. Його поливають, а схил такого зволоження не витримав.

Леонід Каспрук, головний інженер Жовтневого палацу:

- Причина в інтенсивному поливі, який був зроблений неграмотно. Замість капельного поливу із шланга якось поливали, вода глибоко проходила, і схил просто не витримав.

Утім, боротися зі щілинами керівництво палацу не може. Територія, на якій вони утворилися, йому не належить. Залишається писати листи.

Леонід Каспрук, головний інженер жовтневого палацу:

- Ну, ми пишемо листи, пишемо, ну, а що ми можемо зробити? У нас немає ні засобів, ні техніки, нічого у нас немає, а головне - ми й права не маємо. Написали листа в спеціалізоване управління протизсувних робіт, то вони надали нам відповідь, що дані тріщини пов’язані з поливом квіткового годинника.

"Свідок" також звернувся до Спецуправління протизсувних підземних робіт по коментарі. Утім, у призначений час керівника на робочому місці не застали. Як повідомила нас секретарка, чоловік поїхав на термінову нараду, заступник у відпустці.

Секретар:

- Знімати не потрібно, можливо, він під’їде.

- Ми домовлялися про інтерв’ю з вашим керівником.

- А з ким ви збираєтесь спілкуватися?

- З вашим керівником.

- Його немає, і заступника немає.

- А ви можете йому зателефонувати?

- Вийдіть з кабінету.

У головному управлінні містобудування кажуть: головне тепер - дати лад каналізації, зробити водовідведення й контролювати поливання клумби.

Сергій Целовальник, керівник головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища м. Києва:

- Все наши склоны киевские, все, они находятся в таком, знаете ли, балансе равновесном, но на грани. Если мы поведем себе очень неаккуратно с точки зрения строительства или обработки этих склонов, не учитывая охранных мероприятий, то мы можем получить в некоторых участках подвижки склонов.

Працівники Жовтневого палацу сподіваються, що після розголосу схил і тротуар відремонтують якнайшвидше. Адже тріщини свідчать про те, що почалися зсувні процеси.