Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 січня 2011, 13:55 Суспільство
На Київщині 12-річний хлопчик врятував 8-річного з води
На Київщині 12-річний хлопчик врятував 8-річного з води

У Сквирі в халепу втрапив восьмирічний хлопчик. Школяр пішов за м'ячем на кригу і незчувся, як опинився у воді. Поряд у скрутну мить не було нікого, крім трохи старшого хлопчака.

Іванові - вісім, Богданові - дванадцять років. Діти товаришують, разом граються та ходять до школи. Якось дорогою додому побачили на замерзлій річці м'яча. Школярі вирішили його дістати.

Іван, мешканець м. Сквири:

- Поставив ногу, і мене нога потягнула у воду. Я впав тоді, і тоді почав пливти до берега, і почав вилазити - крига тріскається.

У цей час думав тільки про одне.

Іван, мешканець м. Сквири:

- Чи я останусь живий.

Його товариш не розгубився і кинувся на допомогу. Пригадав настанови батька та вчителів.

Богдан, мешканець м. Сквири:

- Він не то, що кричав. Плив до того берега, потом я сказав: пливи в інший бік. Подав шарфа, ліг і почав тягнути, вийняв дуже швидко.

- Чому ти згадав про шарф?

- Просто якщо руку подати, людину може затягнути в полонку.

Про цей випадок довідалися МНСівці. Фахівці зазначають: місце, де провалився хлопчик, на перший погляд безпечне. Та насправді то не так.

Олег Нешпор, старший інспектор Сквирського РВ МНС:

- Ми бачимо там широке дзеркало води, тут іде звуження. В місцях звуження течія найбільш сильна, і при метровій глибіні для хлопчика, що потрапив у цю пастку, міг бути поганий фінал. По-перше, охолодження тіла, по-друге, він був одягнений, і не міг впоратися з течією.

У школі також радіють за своїх вихованців. Вчителі пишаються тим, що уроки "Основи здоров'я" не минули марно.

Світлана Ніколаєнко, вчителька:

- У 5 класі є тема правила поводження дітей на воді. І ми проводимо практичні заняття, як надати першу допомогу потопаючому на воді. Мені дуже приємно те що я їх постійно навчаю, що діти в кожній ситуації небезпечній не потрібно створювати паніку. І тут вийшло так що дитина не розгубилася.

У МНС обіцяють згадати юного сміливця на конкурсі "Герой-рятівник року".