Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 січня 2011, 13:39 Суспільство
У Львові досі шукають зниклого безвісти Назара Козового
У Львові досі шукають зниклого безвісти Назара Козового

У Львові вже два роки не можуть знайти зниклого працівника податкової Назара Козового. Його востаннє бачили під час святкування Дня податківця біля одного з ресторанів. Родичі переконані, що чоловік втратив пам'ять.

Мати зниклого показує листівку:

- Це листівки, якими ми розвішували кругом по Львову, по Львівській області, майже й по Україні. Люди дуже відізвалися на нашу біду, і теж брали розвішували.

Тридцятидворічний Назар зник п'ятого лютого 2008-го року під час святкування Дня податківця в одному з ресторанів мікрорайону Сихова. Близько двадцять другої години сів у таксі, але проїхав якихось 30 метрів і вийшов з машини - не мав грошей. Потому його вже ніхто не бачив. Мобільний наступного дня правоохоронці знайшли. А от зниклого чоловіка шукали всюди - по лісосмугах, у каналізаціях - усе марно.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Слідство розглядає декілька версій - це може бути і професійна діяльність, і випадково, можливо став жертвою пограбування чи розбійного нападу, в результаті чого він міг і зникнути.

Пані Ірина пов'язує зникнення сина із боргом. Адже він позичив для свого друга, який ніде не працював, гроші у банку. Товариш виявився нечесним.

Ірина Козова, мати зниклого:

- Кредит, який він взяв для свого товариша. Товариш йому не віддавав. З виконавчої служби за ним ходили представники.

Адвокат пані Ірини переконаний: зникнення оперуповноваженого податкової міліції, який викривав фіктивні фірми, найімовірніше, пов'язане із його професійною діяльністю.

Олег Мицик, адвокат:

- Немає іншої мотивації, напевне, крім службової діяльності людини. Однак це питання перевіряється і розслідується найменше. Людина перебувала в колі своїх друзів, співробітників, яку і після його зникнення проявили себе не найкращим чином, і їх поведінка наштовхує на можливу причетність до цього питання.

Колеги Назара зустрітися з журналістами "Свідка" і розповісти про події трагічного вечора не побажали. Мати ж зниклого вірить, що її син живий.

Ірина Козова, мати зниклого:

- Можливо, втратив пам'ять, і не може зв'язатися з домом, бо нічого не пам'ятає. Будемо надіятися, що він живий, і мусимо його дочекатися.

Усіх, хто бачив, або щось знає про місце перебування Назара Козового, родичі просять повідомити за телефоном "102".