Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 січня 2011, 11:45 Суспільство
Після резонансної ДТП волинські даішники взялися перевіряти перевізників
Після резонансної ДТП волинські даішники взялися перевіряти перевізників

Доки грім не вдарить, хлоп не перехреститься. Волинські ДАЇвці аналогічним чином відреагували на резонансну ДТП за участі маршрутки. Одразу після трагедії, що забрала життя 53-річної жінки, міліціянти взялися ретельніше перевіряти автобуси та водіїв, що виїздять у рейс. Як наслідок - громадського транспорту в місті поменшало вдвічі.

Призвідцем аварії, через яку нині "стаханівськими" темпами "трусять" усі луцькі "Богдани", став ось цей автобус. Він рухався вулицею Рівненською аж раптом, виринувши із загального потоку, влетів у крамницю на узбіччі. Одна людина загинула, ще двоє - в реанімації. Що стало причиною транспортного кульбіту, інспектори гадають досі.

Олександр Паламарчук, інспектор УДАІ у Волинській області:

- Напевно, це, все-таки, швидкість, недотримання вимог правил дорожнього руху в таку пору, взимку, - потрібно дуже помаленьку їздити. Сам водій перебував в шоці, в ході розслідування уже буде щось більш відомо…

Доки відповіді немає, пильнувати найбільші вуличні розв'язки доручено десяткові патрулів ДАЇ. Їхня мета…

Правоохоронець:

- Потрібно провести ряд профілактичних заходів, спрямованих на попередження аварійності на пасажирському автотранспорті. Зрозуміли, да?

А ще перевізників тестуватимуть на знання правил дорожнього руху та перевірятимуть технічну справність автобусів. Судний день для тих, хто має клопіт, та все-таки виїздить, аби підзаробити, починається ще в гаражі о шостій ранку.

Наглядають інспектори і за перевіркою водіїв у медичному кабінеті. Пульс, тиск, а ще вміст алкоголю у крові. Двоє лікарів двом десяткам кермувальників дають раду за півгодини. Результати обстеження вписують у журнал.

Віталій Семенович, медпрацівник транспортного підприємства:

- Якщо є підозра, що приймав алкоголь, або сьогодні після алкоголю, от апаратик є спеціальний для перевірки. Якщо зашкалює, більше норми, ми не допускаємо. Але у нас таких, я кажу, дуже мало. Одна людина була в цьому році, і він зразу був звільнений.

Ще одна стадія контролю перевізника - перевірка шляхового листка, що дозволяє йому роботу на маршруті. На годиннику восьма ранку, а кількість тих, хто прозвітував інспекторам, уже перевалила за півсотні. Разом пройти ще й алкотест водії теж не проти.

Попри те, що п'яних не виявлено, а технічний стан маршруток задовільний, після рейдової перевірки ДАЇвців громадського транспорту на вулицях обласного центру поменшало вдвічі. Інспектори кажуть, причина тому - елементарний водійський острах. Мовляв, не попався на порушенні сьогодні, попадуся завтра. А це значить: шоферська братія недотриманням вимог перевізника таки грішить.