Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 грудня 2010, 14:44 Суспільство
Спецпідрозділ ДАІ зачищав центр Києва від припаркованих авто
Спецпідрозділ ДАІ зачищав центр Києва від припаркованих авто

Спецпідрозділ ДАІ зачистив центр Києва. Елітні інспектори попереджали і карали порушників правил паркування. Такі заходи планують зробити регулярними.

Усі водії для них однакові, і представницькі номери не лякають, запевняють інспектори з спецпідрозділу ДАЇ. На вулиці Грушевського - роботи непочатий край. Міліціянти розуміють, власники цих авт приїхали до Кабміну не байдикувати. Однак і законів не знають, та й винними себе не вважають.

Інспектор ДАІ з порушником:

- Чому ви порушуєте правила дорожнього руху?

- Висадив людину.

- Ви порушили правила дорожнього руху, не виконали вимогу дорожнього знаку "зупинку заборонено". Руслан Петрович, давайте пройдемо до нашої машини, ми складемо адміністративний протокол.

Водій цієї машини з поважними номерами, вочевидь, не звик до спілкування з інспекторами. Тому й виправдання відповідне.

Інспектор ДАІ з порушником:

- А ви знали, що тут заборонена стоянка?

- Знали, але всі стоять. І ми стали.

Десятки протоколів - і це тільки за годину рейду. Такі заходи даївці планують зробити регулярними. Переконані: покарані наступного разу задумаються, перш ніж спиняти авта в заборонених місцях. А як схаменеться бодай половина водіїв-порушників, пересуватися середмістям столиці стане набагато комфортніше.

Євген Кравець, речник Департаменту ДАІ МВС України:

- Центральна частина столиці - це місце зосередження державних установ, і значний потік транспорту і будь-яке порушення правил дорожнього руху - воно може спричинити ускладнення дорожнього руху. Насамперед, мова йде про порушення зупинки і стоянки.