Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 грудня 2010, 15:07 Суспільство
Столичний дитячий приймальник-розподільник відзначив свою 75-ту річницю
Столичний дитячий приймальник-розподільник відзначив свою 75-ту річницю

У столичного дитячого приймальника-розподільника - ювілей. Від середини 30-х років минулого століття через цей заклад пройшли тисячі малих безхатченків і порушників ладу. Чим живуть і як святкують нинішні його мешканці - бачили й наші кореспонденти.

Працівниця притулку:

- Діти, шановні гості та колеги! В цей зимовий день ми зібралися, щоб відсвяткувати День народження - 75 річницю.

Часи, коли Києвом вешталися зграї малих безхатченків, півголодних "щипачів" та інших дрібних злодюжок, нарешті, минають. Торік у Київському приймальнику-розподільнику для дітей не побувало й сотні проблемних дітлахів. Нинішніх, ювілейних клієнтів закладу, можна взагалі порахувати на пальцях.

Хлопчик читає віршики:

- Наша Таня громко плачет - уронила в речку мячик. Тише, Танечка, не плач, не утонет в речке мяч. Села мышка у окна, учит азбуку она. Мышка книжку не грызет, хорошо себя ведет.

Кожен четвертий з юних учасників свята нині в розшуку. Вік тутешніх вихованців, переважно, від 11 до 14 років. Майже половина дітлахів потрапила сюди з країн СНД, головно - з Молдови і Росії.

Олександр Кравченко, заступник керівника ГУ міліції м. Києва:

- Вибрали не той шлях, який їм потрібно було б. І ми їм у цьому допомагаємо. Ми допомагаємо батькам, де якісь виникли проблеми - дітки не прийшли додому, і ми їм допомагаємо. Ми проводимо профілактику серед діток, щоби вони правильний шлях собі обрали.

Отець Сергій, священик:

- Дети есть дети. Какие бы они ошибки не сделали, оступились, неправильно живут, продолжают вести себя вызывающе. Если это преступники, то относишься. как к преступникам, а если это дети - надо относиться, как к детям. Я в свое время увидел в сотрудниках приемника именно эти качества - человеческие.

Сьогодні ж тут все, як на справжньому дитячому святі - і привітання, і концерт. Не минулося і без найулюбленішого для малечі - солодощів та подарунків.

Жінка-правоохоронець:

- Хочу вам подарить маленькие подарки от криминальной милиции по делам детей. Дай Бог, чтобы вы не знали, маленькие, а взрослые, кто себя плохо вел - решили себе, что не будут встречаться с криминальной милицией по делам детей.

Тетяна Голота, керівниця Київського приймальника, розподільника для дітей:

- Я хочу від імені особового складу, себе особисто подякувати усім, хто сьогодні прийшов до нас привітати. Можливо, ми інколи не розуміємо один одного, можливо, у нас є якісь проблеми, але ми робимо свою роботу, і нам у цьому усі допомагають.

А вже за кілька днів свій подарунок і надію на кращу долю принесе кожному з цих дітлахів і Святий Миколай.