Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 грудня 2010, 14:04 Суспільство
На Луганщині у 15 тисяч жителів ще не почався опалювальний сезон
На Луганщині у 15 тисяч жителів ще не почався опалювальний сезон

На Луганщині мерзнуть люди. Опалювальний сезон для 15-тьох тисяч мешканців Стаханова ще й досі не розпочався. Температура у квартирах падає до нуля. Що спричинило надзвичайну ситуацію?

У пенсіонерки Лідії Воронцової у квартирі сьогодні - плюс 10. Старенька каже: це вона трохи обігрівачем підтопила. Два дні тому, коли на вулиці вдарило мінус 13, в оселі був нуль. Ночувати тут жінка не хоче: боїться замерзнути.

Лідія Воронцова, мешканка м. Стаханова:

- Сняли батареи со стен, когда было отопление. А теперь их сняли.

- То есть, тепла в них не было?

- Не было тепла. Котельни позакрывали, батереи не нужны.

Євген Соломін, кореспондент:

- Ця котельня за номером 243 в Стаханові зачинена на замок. Всіх її співробітників звільнили з роботи. Тож тепла тут немає, і не буде.

Частину обладнання вже й демонтувати встигли. Майстер Микола Абаршин, який роками працював у котельні, не пам'ятає, щоби котли стояли холодні посеред зими.

Михайло Абаршин, майстер котельні:

- А вы сейчас в качестве кого здесь? Сторожа?

- Да, вроде того. Я отвечаю за оборудование. Даже не сторож, а не знаю, кто.

За словами міських керівників, до цієї проблеми призвело хазяйнування їхніх попередників. Вони просто закрили 6 котелень, і майже 8 тисяч квартир залишили без тепла. Команда попереднього мера підрахувала, що комунальне опалення не вигідне місту, тож люди мають самі піклуватися про себе. Та багатьом це не по кишені. Нинішній очільник міста обіцяє вирішити цю проблему. За його словами, реанімувати котельні вже не вдасться, та можна швидко перевести людей на автономне опалення.

Юрій Борисов, стаханівський міський голова:

- Сейчас все силы будут направлены на то, чтобы помочь людям как-то обогреть квартиры, чтобы помочь людям с субвенциями, с электрическими обогревателями, помочь с оформлением документов на индивидуальное отопление. Все эти работы будут идти, и не прекращаться.

Більшу частину з холодних квартир обіцяють під’єднати хоч до якогось тепла вже найближчим часом. Спрацювати можна швидше, якщо місцеві депутати припинять протистояння в міськраді, дадуть, врешті, обрати секретаря й ухвалюватимуть необхідні рішення.