Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2010, 11:55 Суспільство
На Івано-Франківщині обвалився збірно-металевий 20-метровий міст
На Івано-Франківщині обвалився збірно-металевий 20-метровий міст

20-метровий міст обвалився на Івано-Франківщині. Збірно-металева конструкція, що з'єднувала село Торговицю, тепер розділила його надвоє. Без транспортного зв'язку залишилося майже сто подвір’їв. Сталася пригода посеред білого дня - тільки дивом ніхто не постраждав.

Як падав міст, ніхто не бачив. Хоча й сталося це серед білого дня. Мешканці сусідніх будинків почули гуркіт, а коли вибігли надвір - лишилися самі рештки споруди в річці. Підозрюють, що завалилася переправа після того, як нею проїхало кілька вантажівок, вщерть повних щебеню.

Северин Мандзюк, сільський голова с. Торговиці:

- Приблизно о 12-30 поступив дзвінок, що обвалився міст. Ми виїхали на місце, викликали начальника районного автодору, відреагували швидко, оцінили ситуацію, обгородили місце.

Попри огорожу руїнами тепер бігають дітлахи та собаки. Для села, розташованого далеко від головної дороги, обвалення мосту - справжня подія. Тепер тут усі розмови тільки про це. На щастя, нікого у той час на переправі не було.

Роман Панчук, перший заступник голови Коломийської райдержадміністрації:

- Міст був побудований в 1983 році. Напевно, після проходження великовагових машин, стався резонанс мостовий, і обвалилися конструкції. Райавтодором влаштовується об'їзна дорога, Облавтодором проведено його обстеження і зроблено план робіт, бо цей міст стоїть на балансі Облавтодору.

На відновлення мосту потрібні значні кошти. І хоча з грошима, як завжди, сутужно, посадовці обіцяють відновити сполучення найближчим часом. За два-три місяці.