Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2010, 20:10 Суспільство
Забудовники намагаються знищити чергову зелену зону
Забудовники намагаються знищити чергову зелену зону

Міліція, швидка, бійки, крики та нерви - так виглядає нині будівництво по-київськи. Чергова серія свавілля забудовників, тепер у Голосіївському районі столиці. Там уже шостий день поспіль люди відстоюють маленький шматочок зеленої зони.

Стіна мешканців проти стіни молодиків у камуфляжі. Воювали через встановлення бетонного паркану на зеленій зоні житлового будинку.

Євген Лавров, охоронець:

- А від кого ви охороняєте? - От воровства. - А що, місцеві мешканці намагалися щось украсти у вас? - У меня лично нет.

Протистояння на Метрологічній триває вже майже тиждень. Перші два дні тут було гаряче.

Віктор, мешканець м. Києва:

- Ми там стояли, захищали свої права. Вони начали дьоргать і так дьорнули, що аж три шва положили мені.

Нині трохи спокійніше. Утім, люди по домівках не розходяться.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Варта на дереві, польова кухня та багаття. Люди тут днюють і ночують. Збираються сидіти, доки забудовники не підуть геть.

Рік тому тут почалося спорудження. Мешканці вулиці Метрологічної кажуть, що на цій території не те що будинок, стадіон можна звести. Але забудовникам такої площі замало. Вирішили відхопити ще шмат землі. Минулого тижня рівненький дерев’яний паркан раптом перетворився на бетонний і почав вигинатися дугою. Тоді люди і запанікували.

Ольга, мешканка м. Києва:

- Ось документи на цю ділянку, оця діляночка наша, так, ця ділянка на 22 метри. Ось наш будинок, а ось цю діляночку хочуть у нас забрати і ось тут хочуть побудувати… начебто дев’ятиповерхівку.

Тепер бетонний паркан людям підсунули просто під вікна. Відстань від огорожі до житлового будинку - шість кроків. Згідно з усіма будівельними нормами – це неприпустимо.

Щоб встановити паркан, тут почали вирубувати дерева та зносити спортивний майданчик. Дітлахам тепер лишається гуляти хіба що на будівництві.

Володимир, мешканець м. Києва:

- От зараз ми бачимо тут спортивну площадку, чи, скажемо, деякі деталі від тієї площадки, яку зрізали.

Це дерево також мають зрубати. Щоб завадити, мешканці влаштували на ньому вахту. Кажуть, іншого способу врятувати зелену зону в них немає.

Юлія, мешканка м. Києва:

- Хотіли спилять це дерево. - Охороняєте дерево? – Так. - А хто це там сидить? - Це мій чоловік, черговий, також люди змінюються і по черзі охороняємо дерево.

Хто і що будує на вулиці Метрологічній, мешканці не знають. За чутками - котеджне містечко.

Ольга, мешканка м. Києва:

- Взагалі ніяких дозволів, ніяких документів ніхто не пред’являє , зустрічі уникають забудовники з мешканцями. Зустріч призначили - вони документів ніяких не принесли. Нічого не показали.

Ми спробували знайти представників забудовника. Утім, робітникам нашої знімальної групи сказали відверто - це навряд чи можливо.

Після заворушень будівельники вирішили паркан не завершувати. Утім, люди навіть у мороз і вночі розходитися по домівках не збираються. Бояться, що, щойно розслабляться, бетонну огорожу таки встановлять.