Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2010, 15:09 Суспільство
На Волині почастішали ДТП за участю велосипедів і кінних возів
На Волині почастішали ДТП за участю велосипедів і кінних возів

На Волині побільшало автопригод за участі велосипедистів і кермувальників кінних возів. За словами працівників ДАІ, й одні, й інші полюблять виїхати на трасу напідпитку. Ігнорують будь-які правила та зненацька виринають перед автівками з темряви.

Те, що велосипед - не цар доріг, 65-річний ковелець Андрій Петрович зрозумів запізно.

Перетинав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, і потрапив під автобус. З травмою голови і передпліччя чоловік оговтується в реанімації. А водій рейсового "ПАЗу" - тимчасово безробітний.

Валентин, водій автобуса:

- Тронувся на перехресті і їхав. Першу-другу передачу включив - якраз саме розгон - з лівої сторони вискочив велосипедист. Я практично зупинився, але він хотів проскочити, і… я вправо скільки міг, але… так сталося.

- А ви на який сигнал світлофора їхали?

- На зелений.

- А велосипедист?

- На червоний, він вже досить проїхав.

П'ятитисячний Торчин історіями про недолугих велосипедистів навряд чи здивуєш.

Тут крутить педалі кожен другий мешканець. Правил пересування при цьому дотримуються одиниці. Через те кілька разів на рік на тутешніх вулицях стаються ДТП зі смертельними наслідками. Та висновків з цих аварій селяни робити не квапляться: світлоповертачі, як і колись, на вагу золота.

Олена, жителька с. Торчина:

- Ні, я вночі не їжджу. Я зараз виїхала в лікарню, бо спішу на роботу, а так не їжджу.

- Але чому їх у вас немає?

- Я не знаю, то діти їздять, я навіть на нього не дивилася.

- Діти їздять?

- Вони не їздять по дорозі.

А ось односелець Олени, Володимир, їздить суто трасою. І не сам. Має онуків -дошкільнят. Тож відвозить і забирає їх із садка. Каже, одного садовить позад себе, другого - попереду. А що двоколісний нічим не обладнаний, ще й гальма так собі - чоловіка не турбує. Інша справа - інспектори.

Олег Давиденко, інспектор управління ДАІ у Волинській області:

- Водій керував велосипедом, і на велосипеді не було відповідних елементів: світлоповертаючих, не було звукового сигналу - дзвіночка, за що був складений адміністративний протокол.

Схоже, порушення і в місцевого цигана. Його бричка темної пори, кажуть ДАЇвці, на завантаженій транспортом дорозі - справжня катастрофа.

Віктор Главичка, керівник сектору управління ДАІ у Волинській області:

- За вчорашню добу було зафіксовано 22 порушення правил дорожнього руху велосипедистами і 25 - візниками. Навіть на трьох візників наші співробітники склали адміністративні протоколи за керування гужовим візком у стані алкогольного сп'яніння. Законодавство за це передбачає штраф.

Штраф за їзду підводою в нетверезому стані - 170 гривень. Та, схоже, викидати таку суму на вітер волинському селянинові не шкода. Несумлінних велосипедистів і погоничів тільки більшає.