Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2010, 15:15 Суспільство
Неуважність та легковажність пішоходів часто призводить до аварій
Неуважність та легковажність пішоходів часто призводить до аварій

Обережно, пішоходи! Одеські даївці твердять: 70 відсотків ДТП стається за участі перехожих. Вони не зважають на жодні дорожні правила, а часто навіть не мають інстинкту самозбереження.

Щоб перевірити, як поводяться пішоходи на дорогах, даївці вирушили в рейд. Чергували навпроти супермаркету. Покупці, завантажені торбами, дійти до найближчої "зебри" не вважають за потрібне.

Тетяна, мешканка м. Одеси:

- Магазин здесь вот, живу в этом доме. Возвращаться и ходить туда-сюда я не хочу. Поэтому перехожу, здесь удобно, все переходят постоянно. Здесь должен быть пешеходный переход.

Олег, мешканець м. Одеси:

- Я никому не создавал препятствий, дорога была свободна.

Не зважають пішоходи на правила навіть у надвечірніх сутінках.

Ганна Арсенівна, мешканка м. Одеси:

- Очень ноги болят, так трудно пройти вот эти вот метры, очень трудно.

- А вот не дай Бог машина, как вы?

- Пережидаем на середине.

У ДАЇ кажуть: пішоходи забувають, що є учасниками дорожнього руху. Перетин проїжджої частини в не встановленому місці - порушення, за яке штрафують.

Олександр Якимович, керівник УДАІ в Одеській області:

- Этот процесс достаточно трудоемкий. Потому что не всегда у пешехода есть документы, удостоверяющие личность. Его необходимо задерживать, доставлять в территориальный орган внутренних дел, устанавливать личность, только после этого составлять на него протокол.

Від початку року на Одещині з вини пішоходів сталося понад 300 аварій, 48-ро людей загинуло, 295-ро - травмовані. Тоді як дотримання кількох простих правил могло б зберегти життя.

Олександр Якимович, керівник УДАІ в Одеській області:

- Пешеход должен передвигаться навстречу транспортному потоку. То есть, когда человек видит машину, которая к нему подъезжает не сзади, у него срабатывает природный инстинкт самосохранения, и он может отойти в сторону, и так далее. Сегодня в виду ухудшения погодных условий обочины мокрые, поэтому хотелось бы обратиться к пешеходам, чтоб они больше думали о своей собственной же безопасности.