Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2010, 15:00 Суспільство
Проти затятих мітингувальників київська міліція порушила кримінальну справу
Проти затятих мітингувальників київська міліція порушила кримінальну справу

Міліція нарікає на мітингарів. Каже, домовлялася з ними про одне, а вийшло зовсім інше. Мовляв, люди, що проти податкового кодексу, обіцяли поводитися мирно, а самі на дорогу повилазили, рух перекрили, під автівки кидалися, на правоохоронців жодної уваги не звертали.

Міліційна верхівка таким перебігом подій украй незадоволена. Певна, дії мітингарів могли призвести до масових сутичок, бійок та жертв.

Віктор Ратушняк, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Не дай Бог, оця вся ситуація могла перерости у неконтрольовану ситуацію, для цього потрібно мати сили, щоб припинити таку ситуацію. В даному випадку це не переросло відповідно. Сили міліції виконували профілактичну роль.

До порушників правоохоронці вирішили взятися добряче, щоб іншим не кортіло. Проти найактивніших мітингарів порушили кримінальну справу.

Віктор Ратушняк, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Це все було задокументовано, і побита машина, і учасники акції, які били цю машину, слідчим відділом шевченківського районного управління була порушена кримінальна справа за фактом перекриття під час проведення акцій вулиць Інститутська, Хрещатик Городецького. За статтею 293 групове порушення громадського порядку. Проводиться досудове слідство.

Правоохоронці обіцяють не застосовувати проти мітингувальників сили, але тільки тоді, коли ті поводитимуться чемно, і просять проводити акції в межах закону. Не перекривати руху автомобілів і не пошкоджувати чужого майна. Утім, можливо, серед протестувальників були провокатори, котрі влаштували безлад , аби скомпрометувати мітингарів.