Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 листопада 2010, 10:42 Суспільство
В Україні пом'янули загиблих у ДТП земляків
В Україні пом'янули загиблих у ДТП земляків

Пам’ятний автопробіг, свічки та книжки - так в Україні згадували загиблих у ДТП. Після таких акцій, стверджують міліціянти, порушників значно меншає.

Так на Чернігівщині Всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП згадували загиблих земляків. Їхній пам’яті присвятили жалобний автопробіг вулицями обласного центру, а на головному майдані запалили свічки...

Олена Царюк, старший інспектор УДАІ в Чернігівській області:

- Сьогодні ми виставили і запалили ось такі лампади по кількості загиблих на Чернігівщині. Багато аварій, які трапились в області, могли б і не трапитись, якби водії виконували правила дорожнього руху.

Микола Іванович, дідусь загиблої дитини:

- Я хочу обратиться ко всем водителям, которые сидят за рулем. Потерять ребенка, отца, мать - это очень большое горе для близких. Чтобы никогда не употребляли спиртных напитков. Никогда не лихачили.

А у Вінницьких храмах - традиційна служба.

Батюшка веде службу:

- И пусть Господь примет нашу молитву. И простит тем усопшим их грехи. И удостоит их царствия небесного. Мы же в свою очередь должны помнить: что здоровье, жизнь - это есть дар божий. И что мы должны ценить этот дар.

Та не всі водії цінують життя. Згадують про правила дорожнього руху і власну безпеку вже коли бачать інспекторів ДАЇ.

Інспектор ДАІ (розповідає водію):

- Ви керували транспортним засобом, не пристебнувшись ременем безпеки. Що є порушенням правил дорожнього руху. Ви це знаєте, так? В зв'язку з цим, вас попереджаємо про недопущення подібних випадків в подальшому, та вручаємо вам таку книжечку. Щоб ви собі її почитали. І зробили певні висновки.

Водіїв треба виховувати, переконані в обласній ДАЇ. Тому, доводиться вигадувати щоразу щось нове. Так, у православних храмах області священнослужителі закликають до обережного поводження при кермі, а на восьме березня водійки отримують квитки до театру.

Павло Солоненко, заступник керівник УДАІ у Вінницькій області:

- Я впевнений, що від цього результати є. Тому що ми проводимо аналіз. Завжди після проведення таких заходів в нас велика кількість зменшується дорожньо-транспортних пригод.