Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 листопада 2010, 10:10 Суспільство
У Запорізькій області МНС відпрацьовувала пошук зниклих рибалок
У Запорізькій області МНС відпрацьовувала пошук зниклих рибалок

До зимових рятувальних операцій готуються працівники МНСу. У Бердянську вже повним ходом відпрацьовують пошук зниклих рибалок. Шукати людей в екстремальних умовах узимку доводиться чи не щодня.

За легендою навчань - в Азовському морі на гумовому човні загубилося двоє рибалок. Шукали з повітря та на воді. У головній ролі - гелікоптер. У Бердянську він на постійному бойовому чергуванні.

Андрій Безручко, керівник оперативно-координаційного центру ГУ МНС у Запорізькій області:

- Задачи были следующие: это организовать взаимодействие с вертолетом, который проводил наведение наземных служб и водных служб для организации спасения рыболовецкого судна, которое терпело бедствие.

Запорізьким мнсівцям допомагали їхні столичні та севастопольські колеги. Кажуть, нещодавно схожі навчання відбулися в Криму.

Віталій Карвовський, заступник керівника спеціалізованої аварійно-рятувальної служби:

- Буквально, на прошлой неделе подобные учения прошли в Севастопольском порту. Совместные, как коммунальные, наши подразделения МЧС и Военно-морского флота и Военно-морских сил Украины.

Умови - максимально наближені до реальних. На морі - шторм і туман. Коли з гелікоптера помітили постраждалих, сигналізували на човни. Поки ті підходять, з гвинтокрила до рибалок стрибає водолаз-рятувальник.

Андрій Василенко, член рятувального екіпажу:

- Погодные условия на пределе, то есть, это минимальные погодные условия, при которых мы можем выполнять задачи по поиску и спасению терпящих бедствие на воде. Командир экипажа имеет налет более двух тысяч часов. Парашютист-спасатель опытный, более трехсот прыжков с парашютом, работает у нас много лет.

Ця операція, кажуть мнсівці, завершилася вдало. На суходолі постраждалих передали до рук медиків. Втім, як свідчить практика, далеко не всі справжні надзвичайні події мають такий щасливий фінал. Тільки цьогоріч у морі загинуло троє людей.