Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2010, 14:43 Суспільство
Статистика фіксує зростання числа суїцидів в Криму
Статистика фіксує зростання числа суїцидів в Криму

17-тирічна сумчанка намагалася вкоротити собі віку, стрибнувши з мосту. Свідками пригоди стали перехожі. Саме вони й урятували дівчину. Тим часом, статистика фіксує зростання кількості суїцидів у Криму. Мало не щодня з'являються повідомлення про чергові самогубства. У Бахчисарайському районі повісилася дівчина, а в Сімферополі з п’ятого поверху виплигнув підліток.

У селищі Поштовому на шкільному стадіоні повісилася випускниця. Тіло 17-річної дівчини виявив оператор котельні, коли йшов на вечерю.

Володимир Луб'янов, техпрацівник школи:

- У меня был в руках фонарик, я повернулся, включил фонарик и увидел, что она висит, девочка. Она, собственно, стояла на коленях. Я как-то среагировал, думаю, может быть, жива еще. Снял ее. Нащупал пульс, но пульса не было.

Чоловік кинувся до школи. Там стояла компанія молодиків, один з яких був на мопеді. Він поїхав по швидку допомогу, телефоном викликали міліцію. За іронією долі хлопці якраз чекали на дівчину, що повісилася.

Руслан Фурсенко, дільничний інспектор Бахчисарайського РВ міліції:

- Целый день она находилась с компанией в посёлке Почтовое на водохранилище, отдыхали, немного употребляли спиртные напитки, после чего около 4 часов разошлись по домам. Катерина сказала, что пойдет домой, поможет дома, возьмет гитару и придет.

Але в призначений час дівчина не прийшла. Поки хлопці чекали її біля входу, на задньому дворі вона наклала на себе руки. У селищі досі не можуть зрозуміти, як це сталося.

Лариса Денщик, директорка Поштівської школи:

- Была лидером в классе, вся общественная работа в классе держалась на ней, училась хорошо. Поступила в ТНУ на бюджет, характеризовалась в школе только с положительной стороны.

Віталій, товариш загиблої:

- Веселая была, заводная, хорошо на гитаре играла, пела песни, душа компании была. Человек был веселый, даже такого подумать невозможно.

Тепер на шкільному стадіоні на місці загибелі Каті стоїть вінок, а на сільському кладовищі з'явилася свіжа могила. Друзі загиблої самі викопали яму і несли труну через весь цвинтар.

 

Менш трагічно закінчилася спроба вкоротити собі віку для 14-річного сімферопольця. Хлопчина стрибнув з балкона своєї квартири, розташованої на 5 поверсі.

Євгенія Іванівна, свідок:

- Я была на кухне, это было время приблизительно пол седьмого, услышала крик, но я подумала, что это собаку передавила машина, и я не стала выглядывать. А потом уже соседка позвонила, из-за стенки, говорит: "Женя, ты посмотри, что у вас там случилось? Лежит человек у вас".

Підліток у тяжкому стані перебуває в реанімаційному відділенні лікарні. Мати ж хлопця ніяк не може втямити, навіщо він це зробив.

Олеся Ануфрієва, співробітниця Симферопольського МУ міліції:

- Мальчик находился у себя дома в кругу семьи, смотрел телевизор, мать сделала ему несколько раз замечание, что он не делал уроки, а смотрел телевизор. После отошла на кухню. Как произошло - мать не может объяснить, она считала, что ребенок все время находится дома. Узнала она о том, что ребенок выпрыгнул из окна со слов соседей, когда они позвонили в дверь и рассказали, что их мальчик уже лежит на земле возле дома.

Що змусило цілком нормальних дітей піти з життя - можна лише здогадуватися. Ясно одне: причина завжди є.

Мотивів, чому люди намагаються звести рахунки з життям, безліч. Та психологи завважують: якщо уважно ставитися до проблем своїх дітей і близьких, трагедію майже завжди можна попередити.

Віктор Темник, головний психолог Міністерства охорони здоров'я в Криму:

- Во-первых, пытаться всегда понять своего ребенка и найти с ним общий язык, это самое главное. Не иди на поводу каких-то нелепых просьб ребенка, пытаться их скорригировать доступными родителям способами. И, во-вторых, обращать внимание на то, как дети живут современной жизнью, с кем они общаются, что они употребляют, потому что сейчас проблема наркотиков, проблема слабоалкогольных напитков, курения весьма глубока, и воздействует на развитие психики молодых людей.