Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 листопада 2010, 10:36 Суспільство
Новий генпрокурор Віктор Пшонка пообіцяв "навести лад"
Новий генпрокурор Віктор Пшонка пообіцяв "навести лад"

Сотні тисяч розкритих кримінальних справ, десятки тисяч гектарів землі, яких не дозволили привласнити. Цим та іншим цифрам радів сьогодні щойно призначений генеральний прокурор України.

Віктор Пшонка, генеральний прокурор України:

- Важливим для нас є наведення до фіналу усіх відомих державі резонансних справ.

Новий не означає без досвіду. Так запевняв сьогодні генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Чи не найважливіша справа новопризначенця - справа Лозинського.

Віктор Пшонка, генеральний прокурор України:

- Если можно, я очень кратко отмечу: на следующей неделе дело Лозинского будет передано в суд. Дело уже на финальной стадии - ознакомления. Все ходатайства выполнены, материалы уголовного дела будут переданы на следующей неделе в суд.

Іще генпрокурор має намір дати лад у столиці. Привласнення Київміськбуду, Київводоканалу і Київхлібу - тепер за всіма цими фактами порушено кримінальні справи.

Віктор Пшонка, генеральний прокурор України:

- Ті, кому в подальшому будуть пред’явлені обвинувачення, і хто був задіяний в тому, щоб сприяв, щоб всі ці об’єкти були виведені із власності громади Києва, зробили багато, неправого немає, документи пропали, документи, протоколи, і таке інше. Немає того, що необхідно, щоб якісно провести слідство, і визначитися з тими громадянами, яким висунути обвинувачення.

А ще Віктор Пшонка ініціюватиме оновлення законодавчої бази органів прокуратури. Чинне законодавство не відповідає нинішнім вимогам. А ще прокуратуру чиститимуть.

Віктор Пшонка, генеральний прокурор України:

- Кадрові ротації відбудуться згідно із вимогами конституції України. Щодо термінів повноваджень прокурорів на місцях критеріями кадрового відбору буде професіоналізм, високі моральні якості, вміння брати на себе відповідальність.

Насамкінець Віктор Пшонка запевнив: він незалежний від рішень Президента чи  інших високопосадовців. Водночас, до їхніх позитивних ініціатив дослуховуватиметься.