Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 листопада 2010, 14:43 Суспільство
У Запоріжжі після уроку фізкультури помер шестикласник
У Запоріжжі після уроку фізкультури помер шестикласник

У запорізькій школі померла дитина. Трагедія сталася ввечері після уроку фізкультури. Лікарі та педагоги переконуть: 12-річний хлопець мав вади серця.

У 75-й запорізькій школі день жалоби. У фойє - фото Богдана Звиньцова з чорною стрічкою та букет квітів. Кілька місяців тому йому виповнилося 12. Вчителі кажуть: від народження у дитини було тяжке захворювання - гіпертрофічна кардіоміопатія.

Віктор Кінінєєв, керівник відділу Заводської райадміністрації м. Запоріжжя:

- Врачи родителям предлагали группу инвалидности, но родители отказались, и он посещал школу, и проучился до 6-го класса.

Трагедія сталася напередодні після останнього уроку - фізкультури.

Роман Гончаренко, директор школи:

- Но ребенок на физкультуре сидел на лавочке, физических упражнений и нагрузок не было, потому что он полностью освобожден от уроков физкультуры. Ребенок вышел спокойно, был дежурный учитель и дежурный администратор. Дежурный учитель провел до раздевалки. Ребенок одел курточку, ему стало плохо - потерял сознание.

Педагоги стверджують: вони одразу викликали "швидку". Поки їхала, намагалися надати хлопчикові першу допомогу.

Інесса Линкевич, класна керівниця:

- Дети пришли, прибежали за мной, сказали, что у нас ЧП - Богдан упал и лежит без сознания. Он лежал возле гардероба, мы пытались нашатырем привести его в чувства, водой, делали массаж сердца, но все тщетно.

За словами медиків, бригада "швидкої" прибула за кілька хвилин. Однак, на думку лікарів, шансів вижити в дитини майже не було. Через специфіку хвороби хлопчика на успіх можна було б сподіватися, якби реанімаційні заходи почалися від перших секунд.

Сергій Баранник, заступник головного лікаря:

- Проводились, конечно же, по парамедицинским показаниям реанимационные мероприятия, но в связи с наступлением необратимых изменений мозга - ребенок уже умер, поэтому были остановлены реанимационные мероприятия и констатировали биологическую смерть ребенка.

Тепер смерть школяра розслідує спеціальна комісія. У її складі - лікарі, освітяни та правоохоронці. Свої висновки з приводу трагедії вони обіцяють оголосити найближчим часом.