Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 листопада 2010, 12:54 Суспільство
Швидкісні магістралі біля населених пунктів - найбільш аварійно небезпечні
Швидкісні магістралі біля населених пунктів - найбільш аварійно небезпечні

На порозі зима, і в Україні настають ранні сутінки: крізь мряку та туман водії часто не помічають пішоходів. Особливо небезпечні ділянки - швидкісні магістралі.

Водій "ВАЗу" не встиг загальмувати перед пішоходом, який переходив дорогу в селі Авангарді, що поблизу Одеси. Удар об лобове скло - і 40-річного чоловіка відкинуло аж на інший бік траси. Врятувати його не змогли. Це сталося вночі, а зранку даївці їдуть на ще одну аварійно небезпечну ділянку. Навпроти нового торговельного центру люди, які перебігають дорогу, гинуть найчастіше.

Місцева мешканка:

- Страшно, и очень неудобно перелазить через забор каждый день. Я работаю в "Новой линии", и приходится каждый день перелазить через этот забор.

Місцева мешканка:

- Если честно, очень страшно, хотелось бы, чтобы сделали, или хотя бы мостик сделали, пешеходный переход сделали.

Водіїв автобусів, що висаджують пасажирів навпроти супермаркету, не штрафують. Ті зупиняються на "острівці" - на вимогу пасажирів.

Сергій, водій маршрутки:

- Подвержены опасности, перебегают дорогу в таком оживленном месте. Я это прекрасно понимаю, но люди едут на работу и по своим делам, я понимаю, и им нужно здесь выйти, и мне, это моя работа.

Володимир, водій:

- Вот, останавливаемся здесь, люди перелазят через этот бордюр, многие возмущаются, что построили такой магазин - ни пешеходного перехода, ничего.

- Но вы людей предупреждаете, говорите?

- Конечно! А бывает, что люди едут аж до Нерубайского, пересаживаются на следующую маршрутку, потом едут, но пожилые люди, женщины - они не могут через этот бордюр перепрыгнуть.

Шестисмугову Київську трасу розділяє бетонний відбійник. Декому долати його доводиться щодня, тож люди ризикують загинути під колесами постійно. Остання трагедія сталася у вересні, коли вантажівка на смерть збила молоду жінку.

Ігор, пішохід:

- Как мне быть, по воздуху я не перелечу. Мне нужен пешеходный переход, надземный, подземный. Какой-либо.

Та поки віз і досі там. Й інспекторам нічого не залишається, як просто попереджати водіїв про можливу небезпеку.

Ігор Маломуж, заступник керівника управління ДАІ в Одеській області:

- В настоящее время действительно темнеет, с 14 часов начинаются сумерки. Пешеходов на проезжей части видно очень плохо. Просьба водителям не нарушать ПДД, а также пешеходам - переходить проезжую часть только в установленных местах.