Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 листопада 2010, 12:43 Суспільство
У Києві триває протистояння власників гаражів та приватної фірми
У Києві триває протистояння власників гаражів та приватної фірми

Сьомий рік триває протистояння власників гаражів на вулиці Шулявській та приватної фірми. 2003-го землю під гаражами місцева влада віддала в оренду. Фірмачі намагаються виселити автовласників. Ті своєю чергою без бою не здаються. Про втрати і тимчасову перемогу у сюжеті Олександра Дем'янчука.

Якби Ельдар Рязанов знімав фільм "Гараж" сьогодні, режисер використав би іншу сюжетну лінію. Неодмінно засновану на київських реаліях. Тут є все, що подобається сучасному глядачеві. І найголовніше - "екшн".

Власники цих гаражів уже сьомий рік боронять своє майно.

Людмила Андріївна, власниця гаражу:

- Первый раз они часть снесли, мы забрали имущество. А сегодня остальное ребята пытались защитить, но ничего не вышло, меня, как былинку, оттолкнули. И вон он - сложенный.

Орендар земельної ділянки вже давно запланував тут багатоповерхівку. Утім, щорік, якщо і вдається знести один гараж, то добре.

Оксана Гунда, юрист:

- Вона надана в оренду приватному підприємству "Укрпромпроект". Відповідно, до рішення Київради виділено в оренду ділянку ще у 2003 році. Є також рішення суду, де КП Київблагоустрій зобов’язано знести самовільно встановлені гаражі та провести земельну ділянку у належний стан. Порушено виконавче впровадження.

На боротьбу з автовласниками приїхали кремезні чоловіки в чорному. Хто вони - не кажуть. Відповідають по-військовому: "У нас указания".

Є тут і міліціянти. Щоправда, ті тримаються осторонь і радять громадянам не втручатися.

Дільничний (зачитує наказ):

- Залучення працівників міліції Шевченківського району м. Києва для забезпечення правопорядку для проведення демонтажу незаконно зведених споруд.

За кілька годин ситуація почала виходити з-під контролю. "Розрулювати" її приїхало міліційне керівництво. Знайшло вади і в роботі судового виконавця, і в діях громадян. Людей вдалося заспокоїти. Знесення гаражів відклали до наступного дня. За цей час виселенці мають навести лад з документами. Власники гаражів кажуть: дня замало. Адже питань дуже багато.

Алла Солоненко, представниця автовласників:

- Сегодня получен отказ моей апелляционной жалобы, потому что хозяйственный суд принял решение, не привлекая собственников гаражей, имущество, расположенное здесь… Принял решение о сносе, и слова не сказал о судьбе имущества.

Міліціянти пообіцяли від самісінького ранку бути на місці і гасити всі конфлікти. Люди ж своєю чергою кажуть: бійки не уникнути, адже боронитимуть гаражі до кінця.