Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 листопада 2010, 12:59 Суспільство
На Луганщині при загадкових обставинах загинула 11-річна дівчинка
На Луганщині при загадкових обставинах загинула 11-річна дівчинка

Самогубство чи ритуальне вбивство. На Луганщині в занедбаному гуртожитку знайшли повішеною 11-річну дівчинку. Висновок правоохоронців - дитина наклала на себе руки. Батьки переконані, що їхню доньку вбили.

11-річну школярку в Антрациті принесли в ритуальну жертву, переконані батьки повішеної дівчинки. Правоохоронці ж упевнені, що півроку тому вона вкоротила собі віку, аби на небесах поєднатися зі своїм другом, який також загинув за загадкових обставин. Влад розкручувався вдома на турніку, йому на шию намотався комп'ютерний дріт, на якому хлопець і повісився. Проте, батьки дівчинки кажуть: у неї не було суїцидальних настроїв.

Інна Кравченко, керівник відділу освіти Антрацитівської міськради:

- Дівчинка була дуже активною і характеризується позитивно. Вона була і учасницею хореографічного гуртка, і була активною спортсменкою. Десь, мабуть, педагоги і батьки не дослідили, десь щось було впущене.

Мати дівчинки переконана: хтось зомбував доньку, нібито вона не може жити без найліпшого товариша.

Світлана Ускова, мати загиблої дівчинки:

- Мы так думаем, что именно на этом сыграли. Все эти полгода ее зомбировали, рассказывали, что лучше тебе до Влада, потому что в последнюю неделю у нее в телефоне появился опять номер его телефона. Говорят дети, что она даже звонила ему по этому номеру.

Саму Настю батьки знайшли повішеною на власному паску в занедбаному гуртожитку.

Світлана Ускова, мати загиблої дівчинки:

- Как говорили, она его закидывала, пока не попала в эту арматурину. Закидывала, закидывала - и попала. Потом она, получается, подпрыгнула в воздухе - задержалась, одела петлю. Т.е., следствие велось таким образом, что она сама… Гимнастка, запрыгнула. А петлю нам не объяснили, как она. Сказали, что под своим весом повесилась.

Батьки дівчинки та її тренер із гімнастики впевнені, що навіть спортсменка не могла вскочити в зашморг, адже її зріст був метр тридцять чотири, а висота кімнати майже три метри. Правоохоронці ж невблаганні: дівчинка наклала на себе руки.

Інна Іванько, слідчий Антрацитівського МВ міліції:

- Никаких признаков насильственной смерти на теле девочки, ничего обнаружено не было. Мне кажется, если человек усиленно занимается спортом, то это не составит труда. А там выемки были, есть за что зацепиться.

Та батьки дівчинки твердять: їхня донечка стала жертвою ритуального вбивства. Незадовго до смерті Настя почала носити чорний одяг, хотіла пофарбувати чорним волосся, цей колір переважав навіть у її малюнках. А в її ліжку знайшли зображення дівчинки у труні. Таке саме, але з хлопчиком у домовині, було в ліжку загиблого друга Насті. Батьки переконані: це справа рук сектантів. Порушувати карну справу й міліціянти, й прокурори відмовляються. Рідні ж сподіваються на об'єктивне розслідування з боку Генеральної прокуратури. Їм розповіли, що сектанти, мовляв, готують третє й останнє жертвоприношення. Тепер пригнічені горем батьки чергують на цвинтарі, щоб нелюди не відкопали тіла дівчинки, не відтяли голови та використати її під час ритуалу. Родичі ладні на все, аби цей жах минув.