Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2010, 14:57 Суспільство
Запорізькі співробітники МНС модернізували кілька катерів
Запорізькі співробітники МНС модернізували кілька катерів

Запорізькі еменесівці готуються до зими. На міському пляжі вони перевірили на міцність своє обладнання. Похизувалися й обновами - водолазними пристроями, що дають змогу перемовлятися під час рятувальної операції.

З початку року, кажуть в обласному управлінні МНС, на воді загинуло 86-ро осіб. Урятували майже 400. Для таких випадків у запорізьких еменесівців є два катери на повітряній подушці "Марс -700" і стільки само надувних плотів.

Олександр Михальчук, водій катера "Марс-700":

- Что надо для того чтобы управлять таким агрегатом?

- Опыт.

- А где обучают этому?

- Россия, Нижний Новгород.

- И сколько нужно для этого времени?

- Можно за день обучиться, но все равно нужен опыт.

Цьогоріч місцеві рятувальники власноруч модернізували кілька швидкісних катерів - встановили мотопомпи, аби мати можливість гасити пожежі на острові Хортиці, та у плавневій зоні Дніпра - там, куди інша техніка не дістанеться.

Володимир Миланко, керівник загону ГУ МНС України в Запорізькій області:

- Нам подсказало это минувшее лето, когда была неимоверная жара, когда постоянно были источники возгорания т.е. это было продиктовано жизнью.

Нещодавно в запорізьких водолазів з'явилося нове обладнання. Це кілька пристроїв, за допомоги яких можна перемовлятися під водою.

Артем Радченко, водолаз-рятувальник:

- Со связью лучше, уверенней себя чувствуешь, поддерживаем контакт между собой.

Усю техніку протестували - вона працює. Проте еменесівці сподіваються, що люди будуть обережними, і її застосовувати не доведеться.