Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2010, 13:45 Суспільство
У Львові папуга ціною свого життя врятував сім'ю від отруєння газом
У Львові папуга ціною свого життя врятував сім'ю від отруєння газом

У Львові папуга врятував життя сім'ї з трьома дітьми. Пташка померла від чадного газу. Це та симптоми отруєння спонукали родину негайно покинути квартиру.

Іванна Андрейчук, лікар Львівського обласного токсикологічного центру:

- Це є загальна слабість, сонливість, це є нудота. І ці симптоми мали би начинатися не в однієї людини, а в декількох осіб.

Це типові симптоми отруєння чадним газом. Їх відчула родина з двох дорослих і трьох дітей в одній із квартир будинку у спальному районі Львова. А коли господарі побачили, що помер папуга, - зрозуміли, що треба негайно покидати помешкання.

Іванна Андрейчук, лікар Львівського обласного токсикологічного центру:

- В родині також був попугай, котрий першим відчув, що щось не гаразд. І попугай здох.

Батько родини негайно виніс із квартири дружину й дітей, що почали непритомніти. У лікарні за допомоги барокамер та медикаментів малих врятували. Із батьками все гаразд. А ось із газовим обладнанням в оселі - ні, кажуть еменесівці. І пояснюють: постраждалі часто самі винні: купують неякісне устатковання.

Павло Василенко, керівник відділу ГУ МНС у Львівській області:

- Вимагати відповіді на таке запитання: чи сертифіковані ці прилади на території України. Чи відповідають вони вимогам безпеки, які діють в нашій державі.

Рятувальники радять усім обережно користуватися газовим обладнанням. Адже початок опалювального сезону вже традиційно є початком серії отруєнь чадним газом.