Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 жовтня 2010, 11:15 Суспільство
Скоро у складі Державтоінспекції з'явиться новий спецпідрозділ
Скоро у складі Державтоінспекції з'явиться новий спецпідрозділ

Серед даївців буде еліта. Невдовзі у складі Державтоінспекції з'явиться спецпідрозділ. Він виконуватиме ті самі обов'язки, що й "Кобра", яку зі скандалом розформували два роки тому. Чи нове - справді забуте старе?

Усе почалося з середнього пальця, непристойного жеста, заступник керівника даївного спецпідрозділу "Кобра" показав тоді ще голові Верховної ради - Арсенієві Яценюку. Правоохоронця звільнили, а над самим спецпідрозділом почали згущатися хмари. За кілька днів після першого скандалу виник другий - на Дніпропетровщині спіймали кобрівця, що крав і продавав елітні авта. Загін розформували.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Донині у складі ДАІ не було жодного підрозділу, який би виконував схожі функції, як у "Кобри". Це не правильно, переконані нинішні міліціянти. Реанімовувати уславлену середнім пальцем "Кобру" вони не стали. Просто її обов'язки переклали на інший, уже існуючий підрозділ.

Називається він "спеціальний загін дорожньо-патрульної служби особливого призначення". Раніше в ньому була сотня бійців, і супроводжували вони стережених осіб. Тепер підрозділ збільшать, і він активно працюватиме в регіонах із великою аварійністю, злочинністю на дорогах і там, де крадуть багато автівок. Служити в ньому почесно.

Євген Кравець, керівник прес-служби депараменту ДАІ МВС України:

- Мова йде про кращих працівників ДАІ, а також працівників інших оперативних служб - "Беркут", "Сокіл", які проходять відбір для роботи у цьому підрозділі. На сьогоднішній день триває знайомство із цими кандидатами на службу. Всі вони, безумовно, повинні мати позитивні характеристики, відгуки керівництва по нинішньому місцю служби і, безумовно, вони повинні знати чітко діюче законодавство .

Елітність позначиться й на гаманцеві. Спецпризначенці отримуватимуть більше гривень, ніж звичайні міліціянти, а ще рік стажу роботи їм рахуватимуть за півтора.

Перевірятимуть автівки, але суто в межах чинного законодавства. Іншими словами, зупинити просто так, обшукувати машину згори до низу без жодної на те причини, як це робили кобрівці, не зможуть.

Євген Кравець, керівник прес-служби депараменту ДАІ МВС України:

- Їх повноваження будуть такими, як і в працівників ДАІ, а головне в їх роботі - це дотримання законодавства і вимога до водіїв виконувати ПДД. На сьогоднішній день мова йде про те, що всі працівники підрозділу матимуть такий же вигляд, таку ж форму, як і звичайний працівник ДАІ. Єдина відмінність - люди будуть одягнені у білі сорочки.

Василь новий підрозділ вітає. Можливо, тепер справедливість на дорогах буде.

Василь, водій:

- Вот эти кобры - они тримали порядок на дороге, и они держали, и не брали хабарі. Вони тримали порядок на дорогах.

Інший водій суперечить.

Водій:

- Вы думаете, будет больше порядка, если они появятся?

- Не буде?

- Ну, я не думаю. Всякое случается, но я не думаю, что будет больше порядка.

Хто ще не встиг розібратися, а таких більшість, - затамували віддих і чекають, як на них позначиться така новація.