Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 жовтня 2010, 14:07 Суспільство
У різних областях України благополучно знайшли загублених дітей
У різних областях України благополучно знайшли загублених дітей

Тим часом, в Україні дітей гублять. На Луганщині двоє сестричок пішли назустріч батькам і заблукали. В Чернівцях річне маля відповзло у хащі на два кілометри. А в столиці більше доби шукали п'ятирічного хлопчика, що грався у схованки.

На Луганщини двоє сестричок дуже скучили за батьками і пішли зустрічати їх на автобусну зупинку. Дорогою заблукали.

Тетяна, мати зниклих:

- Ну, муж ехал от сестры, сказал, что большие сумки, и он не донесет сам. Я закрыла хату, пошла ж встречать. А они гуляли с детворою, там соседской, детвора, Вика и Кирилл. Я покаместь ждала маршрутку, а пришла - а их нема, начала ж их искать.

Про зниклих доньок повідомили міліціянтів. Ті організували пошуки.

Юрій, батько зниклих:

- Молодцы и соседи помогли нам, побегли туда, отож первый дом, тоже, Сашка Краснотеркин, молодца. Машину отож завели, по яркам, кричали, бегли, и побегли в Никонуроку. Теща молодец, мама 15 литров бензина дала, чтобы мы нашли. Все в ужасе были. Ну, от что ж то такое, дети пропали, и что это. Ну, и все, це ж мы потом вернулись, туда-сюда, и потом звонили в троицкую милицию. Ну, молодцы, все организовано, приехали и начали поиски детей.

Дванадцятирічну Анастасію знайшли за добу. Чотирирічної Даринки з нею не було. За дві доби її привели рибалки.

Загублена дівчинка:

- Кто тебя нашел, дитё?

- Дядьки нашли.

- Ты не боялась ночью сама?

- Неа. Настя сама побежала, я сказала: "Настя подожди меня, пожалуйста".

- Ты испугалась?

- Да.

Сергей Лукашов, керівник Троїцького РВ міліції:

- Старшая девочка была обнаружена на расстоянии 35-37 км от места жительства, а меньшая где-то на расстоянии 20-25км.

Валентина Гончарова, педіатр:

- Девочку мы встретили и забрали у милиции. Она нам передала этого ребенка, по дороге из Сараповки на Троицкий. Мы их встретили. Состояние ребенка, если так оценивать - средней тяжести. Потому что было переохлаждение, зрачки были узкие, гиперемия щек, ребенок уже был согретый и укутанный в одеяло. Хотя ребенок сам по себе был раздетый и стоял в воде, как мне сказали.

А однорічний мешканець Буковини вартий книги рекордів Гінеса - за повзання на довгі дистанції. Його шукали півтисячі правоохоронців. Пошуковці заглибилися на кілометр у ліс, в якому зник малюк. Гадали вже, що шансів знайти дитину - жодних.

В'ячеслав Хабайло, керівник сектору УМВС України в Чернівецькій області:

- Близько вісімнадцятої години на відстані 2 км дільничний інспектор Григорій Миронюк знайшов Дениса, який сидів на землі. Хлопчик був зляканий, трошки брудний, але, побачивши правоохоронця, потягнувся до нього.

Шукали дитину й у Києві. П'ятирічний Дмитро приїхав з родиною до лісу на відпочинок. Дорослі пішли за грибами. Троє дітей вирішили пограти у схованки. Найменший заховався так, що його добу шукали півтори тисячі міліціянтів, рятувальників та сотня волонтерів. Знайшли вранці. Малюк розповів, що чув, як його гукали, але нікуди не йшов, бо злякався.

Юлія Мусташ, помічниця керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Дитина в нормальному стані. На момент, коли її знайшли, вона була в пуховику і несильно змерзла навіть. Дитина почувалася, впринципі, нормально, він навіть трохи відпочив, як сказав. Ліг відпочити, бо відійшов на 2,3 км від того місця, де гралися.

Ці історії із щасливим фіналом. Утім, краще не ризикувати, кажуть правоохоронці. Під час вилазок до лісу дітям радять не відходити від батьків, а дорослим бути пильними.