Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 жовтня 2010, 11:39 Суспільство
На Полтавщині з нічної групи дитсадка втік 3-річний хлопчик
На Полтавщині з нічної групи дитсадка втік 3-річний хлопчик

На Полтавщині з дитячого садочка втік трирічний хлопчик. Він був там цілодобово. Вихователі помітили, що малюка немає, вже надвечір. Обшукали всі вулиці. Проте дарма.

Дитина на вулиці - не дивина. Проте коли вночі, ще й без супроводу дорослих - принаймні, незвично. Цього малого перехожі зустріли саме за таких обставин.

Валентина, мешканка м. Полтави:

- Ми до нього підішли і питаємо: "Ти сам?" Він нічого, тільки "мама, мама", і так показує ручкою на Артема.

Разом із дитиною вона обійшла прилеглі вулиці. Намарне - хлопчика ніхто не шукав. Тож викликали правоохоронців. Доки чекали, вирішили поїсти.

Валентина, мешканка м. Полтави:

- Купили йому дві булочки з маком, він з'їв їх бігом, так бистро їв, мов у нього хтось отбирає.

Дитина була не тільки голодна, а ще й брудна, все тіло в синцях. Та на безхатченка не схожий. Міліціянти взялися з'ясовувати, чи не розшукують його родичі. Хлопчик же нічого не розповідав, бо не вміє. Знає лише кілька слів. І це коли йому майже чотири роки. Врешті міліціянтам зателефонували. Виявилося, дитину загубили вихователі.

Мотрона Миколаївна, вихователька:

- Шукали скрізь його, біля садка, дзвонили до батьків, до бабушки, до всіх. Малюк утік із дитячого садочка. Він там у так званій нічний групі. Вихователька запевняє: навіть не помітила, коли малого й слід запав.

Мотрона Миколаївна, вихователька:

- На нього іменно не обратіла вніманіє, всі діти граються, всі заняті. Коли ми йшли, чи він побіг, чи я не знаю.

Невдовзі приїхали й його родичі - бабуся та мати. Обійнявши дитя, взялися погрожувати виховательці.

Бабуся хлопчика:

- Працюйте як хочете, але щоб моя дитина не була покусана, погризена, і не шукала в міліції, я вам говорю, не дай би Бог.

Бабуся ще трохи обурювалася, а потім узяла дитину і відвела… до того самого садка. Додому вони його не забирають п'ять днів на тиждень. Бо не в змозі доглядати - від ранку до вечора на роботі. Та винних у інциденті шукатимуть. До цього дошкільного закладу завітає комісія з управління освіти.

Володимир Пасічко, заступник керівника Київського РВ міліції м. Полтави:

- Встановити всі причини та обставини, що призвели до даного випадку, чи це була недбалість догляду за дітьми конкретного вихователя, чи це прорахунки організації виховного процесу з боку керівництва даного дитсадочка.